FK Seona, mali klub velikih ambicija: 'Uskoro nam stiže potpredsjednik Malmea, gradit ćemo stadion'

Lider na tabeli Druge lige FBiH grupa Sjever

FK Seona, mali klub velikih ambicija: 'Uskoro nam stiže potpredsjednik Malmea, gradit ćemo stadion'

Da ništa nije nemoguće te da se uz volju i trud može postići dosta toga, bez obzira koliko se radilo o maloj sredini, pokazuje i primjer FK Seona.

Klub koji dolazi iz malog mjesta pokraj Srebrenika trenutno je pravi hit u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever zahvaljujući entuzijazmu i požrtvovanosti veoma agilnog rukovodstva. Ekipa se nalazi na 1. poziciji sa maksimalnim učinkom nakon tri odigrana kola i, ako sve bude po planu, vrlo lako bi sljedeće godine u ovo vrijeme mogla igrati Prvu ligu Federacije BiH.

Prvi čovjek kluba Fahrudin Selimović potvruđuje visoke ambicije ove sezone.

"Naši ciljevi ove sezone su prvo mjesto. Pojačali smo ekipu nakon što smo bili treći prošle sezone. Doveli smo i Širanovića iz Premijer lige. On je prepoznao sredinu koja je mirna i došao ovdje, jer nije lako dovesti takvog igrača u ovaj rang", kaže za SportSport.ba Selimović.

Planovi su veliki

"Očekujemo 20-tog da dođe potpredsjednik Malmea, ovdje se planira praviti stadion, balon i tenisko igralište. Tako su i naši planovi vezani za viši rang. Imamo oko 70-dječaka u omladinskom pogonu, dva trenera za mlade selekcije i klubski kombi. Ovo je malo selo, ali uvijek imamo 150-200 navijača ovdje i na strani. Također, bude ih i iz okolnih mjesta".

Trener tima je Nermin Džanić. On svoje igrače vodi već četvrtu godinu, a ističe kako je prezadovoljan uslovima.

"Start prvenstva je bez imalo skromnosti očekivan. Učinit ćemo sve da ostane na prvom mjestu. Uz Gradinu, Radnički, Svatovac, Malešiće borit ćemo za taj vrh. Ipak mislim da će Seona i Gradina voditi mrtvu trku do zadnjeg kola. FK Seona je klub u usponu, svake godine imamo pomak i klub je za svaki respekt. Zahvaljujući prije svega predsjedniku Selimoviću i njegovim saradnicima postali smo bitan faktor na bh. nogometnoj mapi i nadam se da na ovome nećemo stati".

On se osvrnuo i na naredni meč.

"Sada idemo u Lukavac. Blaga uloga favorita ide Radničkom, a mi ćemo učiniti sve da se vratimo neporaženi iz Lukavca".

Fudbaler kluba je i bivši igrač Premijer lige, Dejan Širanović. On je uoči ove sezone stigao u Seonu jer je, kako kaže, prepoznao kvalitetan rad.

"Start sezone smo otvorili dobro, želimo taj vrh i dobro nam ide. Liga je kvalitetna, a i mi imamo kvalitetnu ekipu. Iskusna je to ekipa sa par mlađih momaka. Klub ima sve uvjete za kvalietan. Sjajni su ljudi, imamo uvjete za rad. Prošao sam dosta klubova i viših rangova i mogu reći da se ne oni ne razliku od Seone. To dovoljno govori".

Kapiten želi Prvu ligu!

Kapiten je Adis Selimović. On jasno ističe da je cilj Prva liga FBiH.

"Prezadovoljni smo. Pojačali smo se i dobro treniramo, radimo. Tu sam dugi niz godina i klub ide naprijed, u svakom pogledu. Naš naredni cilj je Prva liga FBiH. Zadnjih godina dosta smo cijenjeni, prije svega radi poštenja, igrači se sami nude", poručio je on.

Omladinski pogon vode dvojica trenera. Nedžad Hodžić je šef omladinskog pogona.

"Trenutno imamo oko 60-70 djece od 2003. do 2010. godište. Naš predsjenik nas je doveo da oformimo omladinski pogon i za kratak period smo uspjeli. Zadovoljni smo, iako je prioritet prva ekipa. Obezbjeđni su svi uslovi, imamo i mini bus, što je veoma bitno. Djeca nemaju nikakvi troškova, naknada, bitno je samo da dođu i treniraju", kaže Hodžić dok trener u omladinskom pogonu Almir Dugalić dodaje:

"Ovdje ima kvalitetne djece. Odavde su Bekrić, Ordagić, a i sada imamo talenovane djece koja će sutra zamijeniti te nogometaše. Ovdje je jedan od najzdravijih sredina u kantonu i šire. Mi smo tu tri mjeseca, imamo dovoljan broj djece i dosta je djece došlo iz obližnjih klubova. Zdrava je sredina, a to je preduslov za dobar rad".

Generalno, jedan od gorućih problema u bh. fudbalu je infrastruktura zbog čega su u FK Seona posebnu pažnju posvetili upravo tom klupskom segmentu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Iako se radi o klubu iz trećeg ranga, prema uslovima na stadionu to se ne bi moglo zaključiti. Igrači već sada imaju i više nego optimalne uslove za rad.

Izgled svlačionica i ostalih klupskih prostorija to i potvrđuje.

Top Komentari

Fuke
necete vi ici u 1 ligu. Samo GRADINA SAMPION! pozdrav iz sarajeva
7 0
AmaRam4
Svu sreću ovog svijeta VAM ŽELIM!!
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi