Oglasili se iz UG Slobodaši, a predsjednik Skupštine poručio: "Sloboda nije ničija i troši..."

Oglasili su se i iz UG Slobodaši Tuzla

Oglasili se iz UG Slobodaši, a predsjednik Skupštine poručio: "Sloboda nije ničija i troši..."

Esmer Oštraković

Ono o čemu se danima u Tuzli špekulisalo, sinoć se i desilo. Naime, sjednica Skupštine FK Sloboda bila je burna, a na kraju je ovaj klub ostao bez kompletnog Upravnog odbora.

Svi članovi Upravnog odbora su podnijeli ostakve, a samim tim i prvi čovjek kluba Senad Mujkanović. Dan nakon toga krenula su razna nagađanja šta se tačno desilo i zbog čega su Mujkanović i njegov Upravni odbor odlučili da podnesu ostavke.

Krenula su razna nagađanja, a ubrzo su se pojavile i glasine da je sve bilo "montirano" i da je Mujkanović doveden pred "svršen čin". Tragom informacija kontaktirali smo Aleksandra Jovića, prvog čovjeka Skupštine FK Sloboda Tuzla.

Za gospodina Jovića imali smo samo jedno pitanje. A ticalo se upravo raznih "optužbi" da je sve bilo "montirano" da gospodin Mujkanović odstupi sa mjesta predsjednika Upravnog odbora FK Sloboda iz Tuzle.

"Optužbe i neutemeljena etiketiranja su postale pravilo u javnosti koja je naslonjena na Slobodu. Meni se lično meta stavlja još od juna ove godine. Što se tiče tih montiranih procesa, na samoj sjednici Skupštine koje se članovima i rukovodstvu pripisuju, ja sam jučer na Skupštini rekao pred svima da svjedočimo najdemokratičnijem procesu u novijoj historiji Slobode.

Oglasi

Sve sugestije oko komisija (koje su postale kamen spoticanja između UO i Skupštine) usvojene su i izmjenjene na zahtjev UO", govori Jović, te nastavlja:

"Osim toga, obzirom da saziv UO Senada Mujkanovića ima dvije pismeno podnesene ostavke članova UO, on lično i je sugerisao da treba da se izmjeni član Statuta koji kaže 'da UO FK Sloboda ima 7 članova' treba da bude promijenjen i da treba da piše 'da UO može da broji 5 članova'. Izmjenjen je i u današnjem statutu stoji odredba da UO može da ima 5 članova."

Nije tu završio Jović nego je odlučio da prokomentariše još neke stvari.

"Osim toga odbio je obrazložiti finansijski plan, nije dostavio plan za 2024. godinu, kao ni izvode iz zapisnika. Sloboda nije ničija i troši javni novac, a onaj ko ga troši treba da podnese izvještaj najvišem klupskom tijelu.

Oglasi

Sjednica se nastavlja u ponedeljak obzirom da je jučerašnja prekinuta i čekaju se izjašnjenja članova Skupštine", završio je Jović.

Oglasili se i iz UG "Slobodaši" Tuzla

Danas su se oglasili i iz Udruženja građana Slobodaši Tuzla i to sa, kako kažu, važnim saopštenjem, a mi ga prenosimo u cjelosti.

"Nakon održane Skupštine FK Sloboda, dana 07.12.2023. godine, kao Udruženje Građana osnovano s ciljem da zajedničkim djelovanjem pomognemo klubu, osjećamo potrebu da se obratimo javnosti s utiscima nakon iste.

FK Sloboda jedan je od najvećih i najbitnijih sportskih kolektiva u BiH i uopšteno na ovim prostorima. Kao takav, predstavlja ponos Tuzlacima i svim navijačima širom Tuzlanskog kantona i šire. Neodgovornim i prije svega nestručnim vođenjem FK Sloboda doveden je u situaciju da po drugi put u klupskoj historiji ispadne iz Premijer lige BiH prošle sezone, te se ove sezone takmiči u drugom rangu bh fudbala. Pred početak sezone, FK Sloboda, sa svim finansijskim, igračkim i drugim problemima, prepuštena je novoformiranom UO, te predsjedniku, gospodinu Senadu Mujkanoviću kojem je ovo drugi mandat na toj poziciji. Kao glavni cilj, prema riječima UO, kao i novoformirane Skupštine FK Sloboda, postavljen je povratak u Premijer ligu BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U vrlo nezahvalnom trenutku, sa vrlo malo vremena do početka sezone, preuzeli su ekipu sa svega 4-5 fudbalera pod ugovorom, bez trenera i šefa stručnog štaba. U hodu su dogovarani dolasci igrača, a za šefa stručnog štaba doveden je fenomenalni Zlatan Nalić, koji je ukomponovao ekipu i do početka sezone stvorio timski duh koji je zračio optimizmom i zajedništvom. Sve to je rezultiralo sjajnim igrama, rekordnim brojem vezanih pobjeda u klupskoj historiji, a na kraju polusezone FK Sloboda je prva na tabeli Prve lige Federacije, dok su u kupu izbacili i renomiranog protivnika i višegodišnjeg rivala, Željezničar. Ekipa je upisala 12 ligaških pobjeda, uz tri poraza, što je rezultat koji bi prije početka sezone potpisao svaki navijač Slobode. Uprkos tome, gradom je u posljednje vrijeme kružila priča o nezadovoljstvu dijela Skupštine FK Sloboda, radom UO i predsjednika Mujkanovića, te se uveliko počelo govoriti o njegovoj smjeni. Imajući u vidu da Skupština FK Sloboda ima apsolutno pravo donijeti bilo kakvu odluku, ispravnu i neispravnu, jer zakonski predstavljaju tijelo koje donosi ključne odluke u klubu, poštujemo tu instituciju. Ipak, moramo iskazati zabrinutost nedostatkom informacija o alternativnim rješenjima u slućaju sve izvjesnije smjene gospodina Mujkanovića. Ono što najviše brine, a što je pogodilo svakog člana UG Slobodaši, a vjerujemo i sve simpatizere FK Sloboda, je konstatacija pojedinih članova Skupštine FK Sloboda, koje u ovom saopštenju nećemo imenovati, ali ćemo citirati:" Zašto Sloboda mora sljedeće sezone igrati Premijer ligu".

Poštovani, grad Tuzla, Tuzlanski kanton, građani Tuzle i navijači Slobode širom BiH, zaslužuju jaku Slobodu, koja će i u Premijer ligi igrati značajnu ulogu, te Vas molimo da ako niste sposobni iskoristiti pomoć Gradske uprave, koja je jedna od najvećih u BiH, da nam to i omogućite, da smjesta podnesete ostavke, a Skupštinu prepustite ljudima koji klub mogu vratiti na put stare slave", stoji u saopštenju UG "Slobodaši" Tuzla.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LedeniTuzla
Senade ostani, Aco & co odyebite
3 0
Bulle
Kad čitaš sve neki ponos, ponos grada, ponos Jasminov, ponos Tuzlaka....pa ima li u 5 godina da niste negdje zasrali, organizovanija je Stupčanica iz Olova...ali ljudi rade bez ponosa, haman ovi u Tuzli kad su pare u pitanju odma nastane problem...imaš budžet siguran, lezi na njeg i polako...ko **** omladinu, ko **** momke što treniraju, i na kraju ko **** Slobodu...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti