U subotu smo dobili novu zvijezdu Premijer lige: "Od prvog dana sa seniorima čekao sam ovakav meč"
Mehmedović u duelu protiv Banjalučana

Sa dva pogotka srušio Borac u Banovićima

U subotu smo dobili novu zvijezdu Premijer lige: "Od prvog dana sa seniorima čekao sam ovakav meč" · Intervju

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić
Prva tri boda ove sezone upisali su nogometaši Slobode na sjajan način u subotu.

Tuzlaci su u Banovićima kao domaćini savladali banjalučki Borac (2:0) i obradovali svoje navijače.

Ambiciozni Adnan Jahić nadmudrio je svog karizmatičnog kolegu Nenada Lalatovića, a junak je sa dva pogotka bio 19-godišnji Eldar Mehmedović.

Mehmedović je 'zlatna koka' Slobode, nogometaš koji će prema mišljenju mnogih uz malo sreće napraviti velike stvari u karijeri. Protiv Borca je odigrao partiju za čistu 'desetku'.

“Emocije su se slegle. Moram istaći da meč nije bio lagan, FK Borac je kvalitetna ekipa, prije samo dvije godine su bili prvaci naše lige, a mi smo se nosili i sa malim nepovjerenjem okoline, ali čvrstim radom i zalaganjem i kao što ste rekli dobrom igrom i  borbom smo došli do naše prve pobjede u prvenstvu. Nadam se da će biti samo jedna u nizu. Drago mi je da smo opravdali povjerenje našeg trenera, a nadamo se da ćemo dobrom igrom u nastavku prvenstva vraćati sve veći broj naših navijača na tribine“, priča Mehmedović na početku razgovora za SportSport.ba.

Subota je bila njegov dan iz snova. Dobio je ovacije sa tribina, te brojne čestitke.

Oglasi

“Sigurno da je dan iz snova kada postigneš dva pogotka i slaviš sa ekipom pobjedu, ali također moram istaći da je to rezultat sjajne partije cijele moje ekipe“.

Svjestan je da ga mnogi vide kao novu zvijezdu Slobode, iako stoji na zemlji i ne želi da ga čestitke 'bace u visine'.

“Čast, ali dijelom i teret leži u tim očekivanjima. Ja sam dijete ovog kluba, ali ono što mogu obećati je da ću predano raditi i učiniti sve što je u mojoj moći da priuštim jos ovakvih i sličnih mečeva dok god nosim dres ovog kluba. Od kako samo priključen seniorskom timu sa nestrpljenjem sam iščekivao jednu ovakvu utakmicu koja u mnogome znači za samopouzdanje jednom mladom igraču“.

Već u petak Slobodu čeka novi ispit. Tuzlaci će na megdan FK Sarajevo koji trese kriza nakon sjajnog otvaranja sezone. Susret se igra u Zenici.

Oglasi

“Nastavljamo sa vrijednim radom i nije bitno o kojoj ekipi da se radi sa druge strane, mi ćemo svojim trudom i zalaganjem ućiniti sve da dođemo do pozitivnog rezultata“.

Navijači Slobode u velikom broju podržali su ekipu protiv Borca, a Mehmedović je imao i poruku za njih.

“Ovom prilikom bih se zahvalio našim navijačima koji su, svakako, bili dodatni vjetar u leđa, ne samo u ovoj nego i u utakmici koja se igrala u Gradačcu protiv Tuzle City. Nadam se da će nastaviti da nas bodre u još većem broju, a zauzvrat im obećavamo borbu i srce na teren“, dodao je Eldar Mehmedović, nova zvijezda Premijer lige naše zemlje, prvotimac tuzlanske Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

delta
Ma ni mesi mu nije ravan,prerano ga dizes u zvijezde,prerano vjeruj.....
8 3
fukaraslana
Eldar je dobar ali tu ima bruka posla da bi bio igracina
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi