Tuzlanski derbi u centru pažnje

Danas još dva meča Premijer lige

Tuzlanski derbi u centru pažnje

S. Mlaćo
U dosadašnjem programu odigrana su tri meča 4. kola Premijer lige, a danas su na programu dva.

U centru pažnje je tuzlanski derbi između Tuzle City i Slobode.

Igra se od 17 sati u Gradačcu na stadionu Banja Ilidža.

“Mislim da smo se dovoljno odmorili i osvježili od nastupa u evropskim utakmicama, i da se sada možemo maksimalno posvetiti domaćem prvenstvu. Gradski derbi sa Slobodom je utakmica u kojoj nema favorita, iako većina nama pripisuje ulogu favorita. To znači da ljudi koji vode ovaj klub rade dobro svoj posao. Sloboda je onako dosta mlada i potentna ekipa. Gledali smo ih protiv Širokog i mislim da rezultat nije mjerilo konačnog ishoda. Sloboda ima nekoliko mladih i rastrčanih igrača koji dobro reaguju defanzivno. Mislim da uslovi u nedjelju neće biti saveznici ni nama ni Slobodi ali šta je tu je. Na raspolaganju imamo sve igrače i očekujemo i pobjedu“, kazao je šef struke Tuzle City Dragan Jović.

Napad Slobode će predvoditi Nikola Komazec.

“Sigurno teška utakmica nas očekuje, gradski derbi. Igramo protiv jedne jako dobre ekipe. Mi ćemo sigurno jako ući u utakmicu. Mislim da smo ove nedjelje odlično radili, a od kada sam ja došao ovdje od prvog dana zaista fantastično radimo. Možda u prvoj utakmici u Širokom nismo pokazali sav svoj kvalitet, ali nadam se da ćemo sada mnogo bolje da odigramo i da osvojimo bodove.

Dobro se radi, prava je atmosfera. Mislim da imamo skup sjajnih momaka.  Dosta je mladih i uz nas starije i iskusnije, mislim da smo prava klapa. Pozvao bih sve navijače da dođu da nas bodre. Mislim da ova ekipa to zaslužuje. Zaslužujemo jednu dobru atmosferu i mi ćemo dati sve od sebe da obradujemo naše navijače, to je sigurno“, istakao je Komazec.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 21:00 na Pecari igraju Široki Brijeg i Leotar.

Svakako da domaćima pripada uloga favorita, no jasno je da se Trebinjci neće lako predati i sve će učiniti da dođu do bodova nakon dva vezana poraza.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1651398816
Nikad nije bio gradski niti ce biti ikad gradski sloboda do pobjede
7 4
user1655831611
2-0
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti