FK Sloboda ne zaboravlja rahmetli Mustafu Hukića

Beganović u ime kluba uručio sliku Mustafinom sinu

FK Sloboda ne zaboravlja rahmetli Mustafu Hukića

Adnan Beganović

Da u FK Sloboda nisu zaboravili rahmetli Mustafu Hukiču vidjeli smo i danas prije početka susreta između tuzlanske ekipe i Željezničara.

U posljednjem 33. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine danas su na Tušnju domaća Sloboda i Željezničlar podijelili bodove (1:1).

Prije početka susreta svjedočili smo prelijepom gestu. Naime, iz FK Sloboda su još jednom pokazali da legendarnog Mustafu Hukića nisu zaboravili.

Naime, u ime kluba nekadašnji kapiten kluba koji sada nastupa za Muru, Amar Beganović, je sinu rahmetli Mustafe, Jasminu, uručio fotografiju na kojoj se legendarni fudbaler nalazi u najdražem dresu.

Ovom činu prisustvovao je i Jasminov sin, Mustafa, koji je ime dobio po rahmetli dedi, a Beganović je kratko nakon mini ceremonije izjavio:

"Svi mi znamo koliko je rahmetli Mustafa dao za Slobodu i ne samo za Slobodu nego i za našu Tuzlu. Drago mi je što sam imao čast da njegovom sinu uručim ovu sliku i siguran sam da Sloboda nikada neće zaboraviti Mustafu".

Oglasi

Podsjetimo, vraćajući se sa suprugom Budimkom iz Gračanice, Mustafa je život izgubio u saobraćajnoj nesreći u mjestu Devetak.

U trenutku tragedije on je bio šef stručnog štaba FK Sloboda, selektor B reprezentacije BiH i pomoćnik prvog selektora A reprezentacije BiH Fuada Muzurovića.

U bogatoj igračkoj karijeri je nastupao za Slobodu, Osijek, San Jose (SAD), Adanaspor (Turska), a jedna od ulica u blizni mjesta gdje je rođen nazvana je po njegovom imenu.

Za reprezentaciju nekadašnje Jugoslavije odigrao je pet utakmica. Debitovao je 30. januara 1977. u Bogoti protiv Kolumbije (1:0), a poslednji put za "plave" je nastupio 3. jula 1977. u Buenos Airesu protiv Argentine (0:1).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U postratnoj BiH postaje šef stručnog štaba Slobode, a zajedno sa Fuadom Muzurovićem udario je temelje A reprezentacije BiH. Otišao je iznenada, prije skoro 23 godine i to nakon sezone kada je Sloboda s njim na čelu nanizala devet uzastopnih pobjeda i izborila plasman u play-off, koji nikada nije odigran.

Sloboda je te 1999. godine imala šampionske ambicije, ali je pogibija Mustafe Hukića – Huke ostavila neizbrisivu prazninu koja, prema mišljenju mnogih, ni danas nije nadoknađena.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Mali Mustafa,ima djedov gen za fudbal bit će tu nešto sigurno...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi