Zlatan Nalić ostaje trener FK Sloboda, uskoro će se pričati o pojačanjima

Sloboda se vratila u elitu

Zlatan Nalić ostaje trener FK Sloboda, uskoro će se pričati o pojačanjima · Saznajemo

Esmer Oštraković

FK Sloboda se ekspresno vratio u elitni rang bh. fudbala, a uskoro će se krenuti u sklapanje tima za narednu sezonu.

Kolo prije kraja takmičenja u Prvoj ligi FBiH FK Sloboda je obezbijedila prvo mjesto koje vodi u WWin ligu Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski tim se tako vraća u elitu nakon jedne sezone izbivanja, pa će i uprkos ispadanju Tuzla Cityja Tuzla imati predstavnika u najjačem rangu bh. fudbala.

Trener koji je vodio Slobodu do povratka u elitu je Zlatan Nalić, a prema nezvaničnim informacijama do kojih je stigao SportSport, on će predvoditi ovaj tim i sljedeće sezone.

Čelnici tima s Tušnja obavili su tri razgovora s Nalićem i očekuje se da se uskoro i zvanično potvrdi da on ostaje na čelu struke ovog kluba.

Što se igračkog kadra tiče, svim igračima ističe ugovor 30. juna 2024. godine i vidjet ćemo ko će i sljedeće sezone nositi dres Slobode.

Oglasi

S igračima s kojim se planira nastaviti saradnja, obavit će se razgovori u narednih sedam dana, a nakon što trener i sportski direktor dostave listu.

Što se sportskog direktora FK Sloboda tiče, trenutno je enigma o kome se radi, no uskoro bi se i to trebalo znati.

Ono što je sigurno, trener će u saradnji sa sportskim direktorom raditi prijelazni rok i taj će segment u potpunosti biti prepušten tom dvojcu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, sljedeće sezone iz lige ispada četiri kluba jer se liga skraćuje na 10 timova, pa će to biti dodatni izazov kako Slobodi, tako i ostalim klubovima u ligi.

Stoga se kvalitetno mora odraditi predstojeći prijelazni rok i vidjet ćemo kako će se u tome snaći tuzlanski tim koji je jedan od simbola bh. fudbala.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti