Jedan kandidat za predsjednika Slobode manje: "Samo znamo lupati i pametovati po tastaturi"

Dejan Pavić odustao od kandidature

Jedan kandidat za predsjednika Slobode manje: "Samo znamo lupati i pametovati po tastaturi"

Edmir Škorić

FK Sloboda je u potrazi za novim predsjednikom Upravnog odbora, a čini se kako je trenutno najbliže tome Azmir Husić.

Prije šest dana smo objavili da postoje sedmorica kandidata za preuzimanje Slobode. Poznato je da je nekadašnji čelnik kluba Azmir Husić predao kandidaturu za predsjedničko mjesto, kao i dva anonimna kandidata, a potom su se pojavila još četiri imena.

Slobodu su bili spremni preuzeti Ibrahim Ibrahimagić i Dejan Pavić, te još dvojica anonimnih kandidata, što je potvrdio i klub.

Pavić se smatrao ozbiljnim kandidatom za novog predsjednika bivšeg premijerligaša iz Tuzle, no on je obavijestio javnost da odustaje od kandidature.

"Sinoć sam i zvanično odustao od svoje kandidature za mandatara/Predsjednika Upravnog odbora jer javnost i navijači žele gospodina Husića i ja mu želim svu sreću ako bude izabran.

Oglasi

Ono što želim i moram istaći javno jeste pohvala za dosadašnju Upravu na čelu sa gospodinom Šećerbegovićem u knjigovodstvenom i ekonomskom aspektu. Zateći Slobodu u takvom brlogu i dugovanjima, svaka čast na hrabrosti i snazi i najbitnije, volji da se zauzmete svi za spašavanje kluba! Sportski segment je kroz sve te napore nažalost zapušten i ispalo se iz Premijer lige u 1. Federalnu ligu, što po meni nije smak svijeta jer kroz novu upravu i novi način vođenja 'SPORTSKOG' dijela ja vjerujem da će Sloboda iduće godine igrati u Premijer ligi. Možda nam je trebao ovaj 'RESET' sistema pa da sve dođe na svoje i da se nanovo poslože neke stvari.

Nakon moje kandidature dobio sam uvid u neke stvari i zaista sam se iznenadio u kakvom stanju je klub bio te na koji način je klub vođen do 2019. godine. Javno dostupni dokumenti pokazuju mnoge nejasne stvari, zaduženja i stanje u kakvom je klub bio, ali slabo ko to hoće da čita, već samo znamo lupati i pametovati po tastaturi. Na kraju to dokazuje i broj kandidatura za mandara, od 3-4 čovjeka koji su poslali kandidaturu, a jedan sam od njih, imamo 3000-4000 pametologa koji sve znaju, ali ih nigdje nema užio. Ovdje ne mislim na cijenjene navijače kluba", poručio je Pavić.

On je naglasio da Sloboda od 2002. do 2005. godine imala 441,742 KM poreskog duga, a da je on od 2013. do 2017. godine naglo skočio na nevjerovatnih 1.453.455,00 KM.

Traži i da se nadležne institucije pozabave time što je postojalo preko 45 potpisanih profesionalnih ugovora gdje su pojedini igrači imali potpisano odobrenje da ne treniraju sa ekipom iako su se prema njima uredno vodile isplate.

Azmir Husić pred povratkom na čelo UO FK Sloboda

Finalni sastanak između Azmira Husića i predstavnika Skupštine Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle održan je sinoć.

Na sastanku je Husić predstavio svoj plan, te ukoliko ne bude nekih većih iznenađenja on će u narednim danima i službeno da se vrati u Upravni odbor Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim toga navodno je dogovoreno i da će Upravni odbor činiti i predstavnici navijačke grupe "Fukare", ali i dva predstavnika gradske uprave.

Svakako da njegov povratak u Slobodu otvara i pitanje šta će biti sa Tuzla Cityjem gdje iako nije služneno bio član Upravnog odbara, bio je čovjek koji je najviše ulagao.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hajde Paviću ne pametuj ,kakav ti i sport ne budali
1 0
user1675926959
Azmir ako ne ode u ćuzu otići će Sloboda u stečaj zagarantirano !!!!Neko od njih dvoje sigurno
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi