Počinju razgovori za predsjednika Slobode, Husić odsutan te zatražio drugi termin

Važni dani za tuzlanski klub

Počinju razgovori za predsjednika Slobode, Husić odsutan te zatražio drugi termin

S. Mlaćo
FK Sloboda Tuzla je bez predsjednika. Tuzlaci će kako je već poznato igrati u Prvoj ligi FBiH od naredne sezone, a navijači se nadaju što skorijem povratku u elitu.

Svjesni su da se moraju napraviti pravi potezi, a jedan od kandidata za prvog čovjeka kluba je Azmir Husić. Husić je već bio na čelu Slobode, a trenutno je član izvršnog odbora NS BiH.

Kako je potvrđeno za SportSport.ba, danas kreću razgovori za novog predsjednika tuzlanskog kluba.

Na razgovoru je trebao biti i Azmir Husić, no on je odsutan te je članove Supštine zamolio da se sastanak prolongira za 14. ili 15. juni.

Danas bi trebali biti obavljeni razgovori sa dva kandidata, poslije čega će situacija biti jasnija.

Oglasi

Kako je već poznato, popularne Fukare su ranije izdale saopštenje i naveli da je njihova želja da prvi čovjek kluba bude Azmir Husić.

“Navijačka skupina FUKARE TUZLA ovim putem želi da izda saopštenje za javnost u vezi kandidatura za novog predsjednika UO FK Sloboda Tuzla.

Ovim putem obavještavamo javnost, članove, građane, navijače i simpatizere FK Sloboda Tuzla da navijačka skupina Fukare u potpunosti podržava i stoji iza kandidature gospodina Husić Azmira, te želimo urgirati kod GV Grada Tuzle da odluku donesu po savjesti, a na po naređenju.

Naša skupina je prije početka drugog dijela ligaške sezone upozoravala javnost, pravila mnoštvo sastanaka kako unutar grupe, tako i sa tadašnjim članovima UO FK Sloboda, gdje smo jasno naglasili da takvo vođenje kluba vodi u drugu ligu, što se na kraju i dogodilo.

Želimo da odgovorni ljudi podnesu izvještaj kako se desilo da klub našeg renomea sa nelošim igračkim kadrom i za našu ligu respektabilnim budžetom, te unaprijeđenom infrastruktorom ( teren stadiona Tušanj ) ispadne iz lige.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Obavještavamo sve članove da će u narednim danima biti održan sastanak skupine, na koji su pozvani svi sadašnji kao i bivši članovi, a o kojem ćete biti blagovremeno obavješteni.

Želimo navesti i to da ćemo, ukoliko i jedan član UO iz prošlih 4 godine bude ponovno izabran u novi UO, navijačka skupina Fukare Tuzla organizovati proteste protiv onih koji donesu takvu odluku”, stoji u saopštenju.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Krmak husic planski gasi slobodu i krade stadion
2 4
MaDaj
Hahahahahahh sada im azmir dobar? Kad treba da se cupa iz gvana nije vise ljakse iz glogove ovo ono?
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi