Nalić: Nemojte nasjedati na priče da će se neko prošetati Prvom ligom FBiH
FOTO/VIDEO: E. Dindić

Press konferencija FK Sloboda

Nalić: Nemojte nasjedati na priče da će se neko prošetati Prvom ligom FBiH

H. Zilić

FK Sloboda za vikend otvara takmičenje u Prvoj ligi FBiH domaćom utakmicom protiv Rudara iz Kaknja. Cilj Slobode je ekspresan povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Povodom otvaranja sezone i utakmice protiv Rudara danas je održana i press konferencija tuzlanskog tima.

Riječ su imali predsjednik Senad Mujkanović, trener Zlatan Nalić i prvotimac Muharem Čivić.

Nalić je veoma orpezan pred start sezone, istakao je nekoliko bitnih detalja, ali i najavio da će Sloboda od prve utakmice ici na pobjedu.

"Zadnji put kad smo se vidjeli bili smo premijerligaš, razmišljali o Evorpi, nije mi drago da smo sad u ovoj situaciji. Vjerujem da će Sloboda izaći iz ovog problema. Što se tiče priprema odigrali smo nekoliko pripremnih utakmica. Naš prvobitni cilj je bio da naučimo imena jedni drugima. Ali vremenom smo popravili dosta stvari", rekao je Nalić i dodao:

"Nemojte nasjedati priče da će se neko prošetati Prvom ligi FBiH. Ima ovdje dosta kvalitetnih klubova. Pokušat ćemo da ostvarimo što bolji rezultat, ali i novim igrčaima da prenesmo pobjednički mentalitet. Posao sklapanja ekipe je bio dosta otežan. Međutim nema alibija, moramo od prve utakmice ići na pobjedu. Ponavljam, ova liga je zahtjevna. Tuzla nije običan grad, Sloboda nije običan klub, idemo dalje. Prvo dolazi Rudar Kakanj, ekipa koja je iskusna u ovoj ligi.

Oglasi

Nakon toga obratio se i prvotimac Muharem Čivić.

"Cilj je povratak u Premijer ligu BiH. Što se tiče utakmice sutra fokusirani smo na tri boda i tako ćemo se postaviti. Pozivam navijače da dođu u sve većem broju, znači nam njihova podrška, uvijek su bili 12 igrač, nadam se da ćemo pozitivno krenuti prema povratku u Premijer ligu BiH."

Riječ je danas imao i predsjednik Senad Mujkanović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ono što vam mogu reći od prošle press kofnerencije, znate da je došlo do promjena rukovodstva. Imamo novog trenera. Sve je to zahtjevan posao u malo vremenskom periodu. Nije to nimalo prijatna situacija. Svi zajedno smo krenuli u posao, hvala ljudima u kancelariji koji nisu digli ruke. Hvala fudbalerima koji su ostali vjerni Slobodi, znat ćemo to da cijenimo u ovoj sezoni. Nadamo se svi povratku u Premijer ligu BiH. U ovo kratko vrijeme odradio se veliki posao", rekao je između ostalog Mujkanović.

Duel Slobode i Rudar Kaknja igra se u subotu 12. augusta s početkom u 20 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karanfil
I pod hitno mijenjat naziv iz prva liga federacije U prva ljaga federacije.
0 3
Rudar iz Kaknja takodje ima velike aspiracije da bude sampion u prvoj ligi FBIH, to jest da se izbori za ulazak u BiH premijer ligi, sto znaci bit ce uspjeh ako Sloboda Tuzla uzme jedan bod u duelu sa Rudar - Kakanj.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi