Kakanj na nogama pred dolazak Slobode - Navijači Rudara poslali jasnu poruku pred nedjeljni derbi
FOTO: FK Rudar Kakanj

Očekuje se sjajna utakmica

Kakanj na nogama pred dolazak Slobode - Navijači Rudara poslali jasnu poruku pred nedjeljni derbi

E. Oštraković

Ovog vikenda nastavlja se takmičenja u Prvoj ligi Feberacije Bosne i Hercegovine, a jedna od utakmica koja privlači veliku pažnju jeste susret između Rudara iz Kaknja i tuzlanske Slobode.

Fudbaleri Slobode lideri su na tabeli nakon odigranih 15. kola u Prvoj ligi FBiH, a očito je da će se sa njima do kraja sezone za plasman u WWin ligu BiH boriti ekipa Stupčanice.

Sa druge strane ekipa Rudara u drugi dio sezone ulazi sa 15. mjesta na tabeli koje vodi u niži rang takmičenja i morat će se ekipa iz Kaknja što prije probuditi ako misli sačuvati prvoligaški status.

U prvom dijelu sezone Sloboda je slavila pobjedu protiv Rudara i to nakon velikog preokreta na Tušnju, a tim iz Kaknja je uprkos porazu odigrao jako dobru utakmicu.

Nadaju se u Rudaru da će isto ponoviti, samo sa boljim ishodom i u utakmici koja će se odigrati u nedjelju, dok se Tuzlaci nadaju novoj pobjedi u gostima.

Oglasi

Za Tuzlake je "otežavajuća" okolnost što i u drugom kolu nastavka gostuju, a tada će im protivnik biti još jedna ekipa koja se bori za opstanak u ligi, a to je tim Jedinstva iz Bihaća.

Uoči utakmice koja se igra u nedjelju navijači Rudara poplarni Green Firm poslao je jasnu poruku svim ljudima iz Kaknja.

Oni su po cijelom gradu polijepili plakate na kojima je ispisana jasna poruka.

"Svi na Rudar", piše na plakatima koji su polijepljeni po Kaknju.

Sve su iz Green Firma objavili na svom Facebook nalogu, a tamo su poslali još jednu poruku.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"PORUKA JE JASNA, SVI NA ISTOK, SVI NA RUDAR", poručili su iz Green Firma.

Sigurno je da i Rudar, ali i Sloboda imaju svoju računicu za utakmicu koja će biti odigrana u nedjelju.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LedeniTuzla
Pa nece na noge kad celik dolazi nego kad velikan
2 2
ComputerNumericControl
HAHAHAHAHA velikan HAHAHAHAHAHA
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi