Takeru Komiya na meti FK Sloboda?

Igrač crnogorskog Jezera

Takeru Komiya na meti FK Sloboda?

Endin Čaušević

Fudbaleri Slobode počeli su danas pripreme za novu sezonu i jasno je da će biti izmjena kada je u pitanju igrači kadar. Tuzlaci žele dovesti nova pojačanja, a jedan od njih mogao bi biti i Takeru Komiya.

Tuzlaci su se uspjeli vratiti u najjači rang bh. fudbala nakon što su u minuloj sezoni osvojili prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon nekoliko sedmica pauze igrači Slobode počeli su danas pripreme za novu sezonu, a trener Zlatan Nalić izvršio je prozivku.

Jasno je da će u Slobodi biti promjena kada je u pitanju igrački kadar, te se već nekoliko igrača povezuje s tuzlanskim klubom.

Kako govore nezvanične informacije novi igrač Slobode mogao bi biti i Takeru Komiya. Riječ je o napadaču iz Japana koji trenutno igra za FK Jezero u Crnoj Gori.

Ovaj 22-godišnjak je u kontaktu s čelnicima Slobode, ali konačan dogovor još uvijek nije postignut i sve bi trebalo biti riješeno u narednim danima.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Komiya je u Crnu Goru stigao na ljeto 2022. godine iz Japana i potpisao je za Jezero, a proteklu sezonu igrao je na posudbi u Podgorici.

Za Podgoricu je na 34 utakmice uspio da zabije 19 golova i doda tri asistencije, dok je za Jezero odigrao sedam mečeva i nije uspio da se upiše u listu strijelaca.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi