FK Sloboda: U ovoj teškoj situaciji razočarali su nas podmukli udari pojedinaca i grupa

Oglasio se i klub s Tušnja

FK Sloboda: U ovoj teškoj situaciji razočarali su nas podmukli udari pojedinaca i grupa

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sloboda nije se oglašavao u proteklom periodu, no večeras je klub s Tušnja izdao saopštenje za javnost.

Sloboda je u velikim financijskim problemima, a svi u Tuzli digli su se na noge u želji da kupovinom ulaznica pomognu klubu da isplati dugovanja igračima kako bi se meč s Borcem (sutra navečer) dočekao u nekom pozitivnijem raspoloženju.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Koristimo ovu priliku da se obratimo javnosi sa osvrtom na događanja u proteklom periodu. U četvrtak 12. septembra, održan je zajednički sastanak stručnog štaba, kapitena ekipe, direktora kluba, potpredsjednika UO, te predsjednika Skupštine FK Sloboda.

Na sastanku je analizirana teška finansijska situacija u klubu. Nakon iscrpnog razgovora, zaključeno je da se hitno riješe problemi i obezbijede normalni uslova za rad fudbalerima i stručnom štabu.

Podržan je dosadašnji rad stručnog štaba, istaknuto je primjerno zalaganje igrača u vrlo teškim uslovima. Date su i informacije o planu finansijske stabilizacije kluba do kraja ove i tokom cijele slijedeće godine.

Rukovodstvo kluba i UO su se obavezali na rješavanju situacije u najkraćem roku, kao i izmirenje obaveza do slijedeće utakmice. U ovoj teškoj situaciji razočarali su nas podmukli udari pojedinaca i grupa, te lažnih simpatizera na naš klub. Zauzet je stav da se sve strukture kluba trebaju staviti u funkciju smanjenja takvih negativnih uticaja i pritisaka.

Zahvaljujemo se svim iskrenim navijačima na zaista velikoj podršci i nastojanjima da se sadašnja situacija riješi. Svakako preuzimamo i obavezu u narednom periodu da podijelimo više informacija sa svima koji vole Slobodu o tome šta se čini da se sadašnja situacija poboljša.

Iskreno nam je žao što su se fudbaleri našli u ovoj situaciji, te se obavezuju svi u rukovodstvu kluba da zajedno sa stručnim štabom i fudbalerima prevaziđu sadašnju situaciju u interesu svih, a pogotovo u interesu naše Slobode u godini velikog jubileja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na sastanku UO održanog, večeras (13. septembra) data je jednoglasna podrška svim navedenim aktivnostima usmjerenim na rješavanju nastalih problema i stabilizacije kluba.

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve istinske simpatizere našeg kluba da podrže naš tim na sutrašnjoj utakmici protiv Borca. Oni nas trebaju. Vrijeme je da konačno pokažemo jedinstvo.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adaStolac
Capljinac, vi ste poznati po paprikama i logorima za ljude. Okani se ti sporta, Velez se budi, a uzp je ugasen..jos malo i postat cete nacionalna manjina..sto i zasluzujete. aj sad praljkovacu popi i razligu
11 3
K79
u ovom saopstenju uprava ni u jednoj rečenici nisu preuzeli odgovornost za trenutno stanje, klasika uvijek krive grupe i pojedinci sa strane , pa kako ste mogli dovesti 15 igrača a nemate bona u džepu !!! Smajic "sportski menadžer#kažu oduševio upravu sa svojim planom i programom! cojk doso i kupio igrače ko lopatom sve što je bilo slobodno doveo u slobodu al izgleda zaboravio ih je pitati za stanje na računu!al s obzirom da je cojk doso iz švicarske on je najvjerovatnije mislio da je standard kod nas i tamo isti, izgleda da ga je opet uhvatilo u leđima kao početkom prošle sezone pa se vratio u švicarsku jer ga nešto nema u medijima, stvarno da nije žalosno bilo bi smiješno jbt !
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi