Sloga je željela "kaparisati" velikog talenta, ali Sarajevo je bilo brže
Detalj sa meča Sloga i Sarajeva u Doboju

Stigao je u glavni grad naše zemlje

Sloga je željela "kaparisati" velikog talenta, ali Sarajevo je bilo brže

Samir Mlaćo

U FK Sarajevo novo pojačanje pronašao je u Premijer ligi, a radi se o veoma kvalitetnom mladom igraču koji će obući dres Akademije bordo kluba.

Naime, u bordo klub stiže Ognjen Šešlak, koji je bio velika nada Sloge iz Doboja, no odlučio se za odlazak u glavni bh. grad.

U Slogi su bili uvjereni da će Šešlak ove godine eksplodirati i dobiti veću šansu u seniorskom timu, no on je prihvatio poziv iz FK Sarajevo. Iz Sloge su mladom nogometašu čak nudili i novi ugovor, ali to se neće desiti.

Šešlak će se tako priključiti Akademiji FK Sarajevo i nositi dres juniorske ekipe u nastavku sezone. Juniori Sarajeva lideri su na tabeli i sigurno koračaju ka novoj tituli prvaka, ali neće to biti pod palicom Dženana Uščuplića.

Već ranije je objavljeno da će ovu selekciju predvoditi Ante Bratić, koji je bio prvak Slovenije sa kadetskom selekcijom NK Domžale.

Oglasi

Već sedam godina radi kao trener u omladinskim kategorijama, pa na Koševu vjeruju da će napraviti ozbiljne stvari.

Kada je sam Šešlak u pitanju, on je rođen 2006. godine, a ove sezone upisao je šest minuta u porazu od Borca, dok je na dva meča bio na klupi.

On neće biti jedini koji će napustiti Slogu ove polusezone. Naime, sidro su već digli Toni Jović i Pavel Baranov, te Danilo Šipovac koji je raskinuo ugovor.

Pojedini igrači kao Staša Baštić će na posudbe, pa je jasno da će iskusni Vlado Jagodić morati pojačati ekipu u ovoj pauzi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa pripremama Sloga starta 10.januara, a glavni dio priprema će obaviti u Turskoj. To će se desiti od 23. januara do 6. februara.

Sloga je nakon prvog dijela sezone na petoj poziciji, ima 27 bodova, no jasno je da nema opuštanja za Dobojlije i da ništa nije završeno, jer je bodova razlika sa timovima iz donjeg dijela tabele poprilično mala.

Top Komentari

Wiener
a sta da novo napisem kad je sve svima jasno...gigant sa Koseva slaze kockice za dominaciju u nasem fudbalu..i kad nekoga hoce on je njegov..zvuci prepotentno ali takav je danas fudbal gdje samo vazi ko ima para i bolje uslove za napredovanje tj odakle ce se bolje prodati!! samo je trebalo otjerat mahalu iz kluba prije i postaviti strucne ljude na prava mjesta.. Sarajevo i Horde voli Carsija...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi