Zeljković, Jović i društvo nisu mogli protiv bh. premijerligaša u Antaliji
Početna postava FK Sloga

Dejan Vidić potvrdio dobru formu

Zeljković, Jović i društvo nisu mogli protiv bh. premijerligaša u Antaliji

Samir Mlaćo

U FK Sloga Doboj itekako imaju razloga za zadovoljstvo.

Na trećem pripremnom meču u Antaliji savladali su uzbekistanski Bunyodkor sa 1:0, a treba istaći da je u ovaj klub ove zime pristiglo nekoliko igrača iz naše zemlje, ali i trenerska imena koja su radila u našoj zemlji.

Radi se Ivanu Bubalu, te Daliboru Šiliću, dok su na terenu ekipu pojačali Samir Zeljković, Toni Jović i Frane Čirjak.

Istina, Bunyodkor je diktirao tempo igre. Dominirali su, imali nekoliko dobrih prilika ali izabranici Vlade Jagodića su uspjeli sačuvati svoju mrežu. 

Na kraju je završilo 1:0 za bh. premijerligaša, a jedini pogodak postigao je iskusni Dejan Vidić koji je tako nastavio sjajnu formu iz prvenstva.

Sloga u ponedjeljak igra protiv Dinama iz Moskve, a do sada je savladala u Antaliji Wislu Plock 2:0, dok je poražena od jednog tima iz Kazahstana 3:1.

Oglasi

Vlado Jagodić može biti zadovoljan viđenim, a nedavno je za SportSport govorio o odlasku Tonija Jovića te mogućoj promijeni formacije u njegovom timu.

Kraj FK Sloga Meridian-FK Bunyodkor 1:0(0:0) Strijelac Dejan Vidić

Posted by FK Sloga Meridian on Friday, February 2, 2024

"Ne treba kriti da mi tražimo rješenje za poziciju gdje je do sada igrao Jović. Da li ćemo mijenjati način igre, formaciju ili će se neko nametnutu da nadoknadi Tonijev učinak, to ćemo znati poslije odrađenih svih treninga ovde i odigranih svih kontrolnih utakmica.

Treniramo dobro, prema planu, i pravimo raznovrsne kombinacije a utakmica protiv Igmana bi već mogla pokazati koliko smo uspješno to sve riješili. Bit ću prezadovoljan da mi svi igrači odrade sve treninge do polaska iz Antalije, i time bi smo imali sve pod kontrolom.

Još jednom ću pohvaliti perfektne uslove koje imamo ovde u Antaliji i još jednom javno zahvaliti našem "domaćinu" Emiru Dizdareviću i njegovim najbližim saradnicima na svemu do sada, a nadam se i od sada", poručio je Jagodić u razgovoru za SportSport.ba.

Slogi se predviđala borba za opstanak uoči početka sezone, no bod po bod i oni su došli do fantastčnih 27 bodova nakon 18 kola i rasterećeno sa pete pozicije čekaju nastavak sezone.

Prvi ispit Dobojlije očekuje u osmini finala Kupa BiH protiv FK Igman Konjic na svom terenu, dok će u prvenstvu dočekati FK Velež. Velež je u borbi za Evropu, te ima šest bodova prednosti nad Dobojlijama.

Drugi dio sezone u Premijer ligi nastavlja se 17.02.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Grad Doboj od naseg vojvode i poznat po traktorima na struju! @AlphaStrong haha,ovo je vrijedno lajkati!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi