Stigla još jedna trenerska smjena u Premijer ligi, Jagodiću se otvorila vrata za novi angažman

Čeka se zvanična potvrda

Stigla još jedna trenerska smjena u Premijer ligi, Jagodiću se otvorila vrata za novi angažman · Saznajemo

A. Čaušević

Početak martovske reprezentativna pauze je donio dvije trenerske smjene i to u klubovima iz donjeg dijela tabele. Dok je Sloboda imenovala novog šefa struke, čekaju se odgovori konkurenata tuzlanskog kluba u borbi za opstanak.

Sloboda je protiv Veleža odigrala 0:0 u gostima bez prvog trenera, a u tuzlanskom klubu su se odlučili da za novog trenera bude imenovan Danijel Pranjić što je i zvanično potvrđeno.

U srijedu ujutro bez trenerskog angažmana ostao je i Goran Granić. U Posušju su se odlučili za ovaj potez poslije poraza od Sarajeva i sve teže situacije u borbi za opstanak.

Teška situacija u borbi za opstanak u eliti je i u dobojskoj Slogi Meridian. Konkretan potez napravljen je danas i to smjenom Zorana Ćurguza.

Iako su Dobojlije igrale odličan jesenji dio sezone, na proljeće to nije bila ni sjena ekipe koja je mrsila račune klubovima iz samo vrha prvenstva.

Kako SportSport.ba saznaje Ćurguz je danas dobio otkaz i to nakon dva vezana prvenstvena poraza od Željezničara. U međuvremenu se ispalo i u Kupu BiH.

Oglasi

Prema informacijama do kojih je došao naš portal novi trener Sloge će najvjerovatnije biti iskusni Vlado Jagodić.

Jagodić je promijenio niz klubova u Premijer ligi. Itekako je upoznat sa situacijom u bh. fudbalu i za prvi cilj će imati da razdrma ekipu te izbori opstanak.

Posljednji angažman je imao u crnogorskom Titogradu, a prije toga je između ostalih vodio Radnik, Borac, Jedinstvvo, Čelik, Slobodu, Zvijezdu...

Sloga je trenutno u zoni ispadanja nakon što su u četiri kola proljetnog dijela sezone osvojena samo dva boda i to u remijima protiv Slobode i Tuzla Cityja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon reprezentativne pauze Dobojlije će biti domaćini zahuktalom Veležu gdje će tražiti prvu pobjedu još od novembra kada je sa 3:2 pobijeđen Igman iz Konjica.

Tako će sa smjenama Ćurguzu i Graniću te dolaskom Pranjića čak četvrtina klubova iz Premijer lige aprilski nastavak sezone početi sa novim trenerima.

Top Komentari

pjanke.sa
Zoran je 10 puta bolji strucnjak od Jade Jagode. Odlicno. Sad ce Sloga 100% ispast.
5 2
papagaj
Čurguzeeeee dođe ti glave FK Željo
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi