Osmanhodžić preporodio Tuzla City: Sloga pala na Tušnju, utakmica života Đorđa Pantelića
FOTO: E. Dindić

Tuzlaci napustili opasnu zonu

Osmanhodžić preporodio Tuzla City: Sloga pala na Tušnju, utakmica života Đorđa Pantelića

Haris Zilić

Drugi meč 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas su na tuzlanskom Tušnju odigrali Tuzla City i Sloga Meridian iz Doboja, a konačan rezultat po završetku meča glasio je 3:0 za domaću ekipu koja je odigrala odličan meč ove subote i tako napustila opasnu zonu prije zimske pauze.

Tuzlaci su od početka bili raspoloženi i puno bolji rival te su sjajnu igru krunisali već na startu utakmice sa dva ekspresna gola.

U osmoj minut 1:0 na semaforu za Tuzla City. Mehanović je šutirao, Ščekić odbija a Pantelić prati i odbijanac posprema u mrežu. Četiri minute kasnije bilo je već 2:0. Izveli su domaći korner, a Pantelić je najviši u skoku i ponovo pogađa za 2:0.

U 27. minuti nova velika šansa za Tuzla City. Pantelić izašao sam pred golmana gostiju ali podignuta je zastavica, dosta sumnjiva situacija. Nakon toga i gosti se malo oslobađaju pritiska i imali su dvije prilike preko Jovuića i Redžića, ostalo je 2:0.

U finišu prvog poluvremena kontra Tuzlaka, Pantelić je uposlio Nukića koji šutira sa 16 metara, lopta ide preko gola.

U nastavku prvi prijete gosti. Dvije sjajne prilike preko Vidića i Dujakovića U 55. minuti, ali izblokirani su njihovi udarci. Minut kasnije uzvraćaju domaćini, Mehanović je uposlio Pantelića koji šutira sa 12 metara, ali brani Ščekić.

Oglasi

U 67. minuti dvije dobre prilike za domaće, prvo je šutirao Mehanović, a zatim je Bihorac loše zahvatio loptu iz dobre pozicije. Minut kasnije Delimeđac pogađa stativu gola golmana Šćekića.

Veoma dobra utakmica u Tuzli bilo je prilika na obje strane, a u 79. minuti, Nukić sjajno prolazi, dodaje loptu do Pantelića, a sjajni napadač Tuzla Citya postiže hat-trick za 3:0 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Tuzla City sada lakše diše i na zimsku pauzu ide van opasne zone bez obzira kako završili mečevi GOŠK - Željezničar i Velež - Igman Konjic. Sloga je sa druge strane zacementirana na peto mjesto sa 27 bodova i na toj poziciji će dočekati proljetni dio sezone.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 18. kolo:

FK Tuzla City - FK Sloga Meridian Doboj 3:0 (Pantelić 8', 12', 79')

TUZLA CITY: Lolić, Nikić, Bihorac, Delimeđac, Nukić, Ordagić, Mehanović, Pantelić, Ćorić, Karjašević i Kobiljar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOGA MERIDIAN: Ščekić, Nikolić, Redžić, Baranov, Popara, Dujaković, Milanović, Kvesić, Grabež, Jović i Vidić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Digla se iz pepela T City
2 0
FahrudinKonjHodzic
tuzla kiturina ako opstadne niz kitu ode zeljava u federalnu sovim migrantom sgranice na klupi
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi