Jović pred revanš sa Alkmaarom: "Vjerujemo u prolaz, zato smo odgodili meč Premijer lige za vikend"

Optimizam u redovima Tuzle City

Jović pred revanš sa Alkmaarom: "Vjerujemo u prolaz, zato smo odgodili meč Premijer lige za vikend"

Samir Mlaćo
Tuzla City će u revanš meču 2. pretkola Konferencijske lige ugostiti AZ Alkmaar.

Nizozemci imaju prednost od 1:0 iz prvog meča i favoriti su, no u bh. timu vjeruju u dobru igru te se potajno nadaju prolazu dalje, što bi zaista bilo ravno senzaciji.

Sutrašnji meč na Grbavici u Plavom salonu najavili su šef struke Dragan Jović i prvotimac Petar Mišić.

Zračili su optimizam, što svakako može da raduje. Nadaju se i podršci publike, a ulaz na Grbavicu je besplatan.

“Mislim da smo prvu utakmicu odigrali dosta dobro, napravili prihvatljiv rezultat i imamo nadu da možemo do iznenađenja. Jasno je da nas očekuje težak protivnik, odlična ekipa u posjedu lopte, oni su u mnogo čemu odmah iznad tri velikana nizozemskog nogometa... U posjedu lopte bili su prošle sezone samo iza Ajaxa. Sutra očekujem sličnu utakmicu kada je u pitanju njihov stil igre“, kazao je Jović.

Prva utakmica je bila nepoznanica za oba tima, kome će više odgovarati to upoznavanje u prvoj utakmici.

Oglasi

“Mislim da smo jedni druge dobro skautirali prije utakmice. I oni su gledali nas protiv Tre Pennea. Mislim da bi nama više trebalo odgovarati to upoznavanje, vidjeli smo da možemo da igramo protiv njih. Ozbiljno su oni shvatili ovaj meč, u nedjelju su igrali prijateljsku utakmicu protiv Bologne i nisu izveli nijednog startera iz utakmice sa nama“.

Tuzlaci su odgodili i treću utakmicu u Premijer ligi.

“Vjerujemo u prolaz, zato smo odgodili utakmicu koju smo trebali igrati za vikend u Premijer ligi. Ko prođe ide u Škotsku. Mislim da je odluka oko odgode utakmica pravilna“.

Otkrio je gdje vidi šansu za prolaz.

“Bolji smo iz treninga u trening, sutra ćemo igrati pred našom publikom. Pozivam sve ljubitelje fudbala da dođu sutra i da nam pomognu da možemo doći do pobjede“.

 Riječ je dobio i Mišić.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Kada dajemo sto posto, onda možemo se nadati iznenađenju. Trebamo poštovati trenerove zamisli, neće biti lako, znamo protiv koga igramo. Nadamo se prolasku", jasan je bio ofanzivac Tuzlaka.

 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

visokohz
Ma daj Joviću...
2 7
user1605368976
Sretno !
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi