Mulalićev Igman se "čupa iz blata": Slogi Meridian u Konjicu presudile bizarne pogreške
Foto: Sloga Meridian

Prvi poraz Jagodićevog tima u nastavku sezone

Mulalićev Igman se "čupa iz blata": Slogi Meridian u Konjicu presudile bizarne pogreške

E. Škorić

U prvoj utakmici 24. kola WWIN lige Bosne i Hercegovine Igman je u Konjicu ugostio Slogu Meridian iz Doboja, te ju je savladao sa 2:0 uz dva blago rečeno čudna gola u prvom poluvremenu.

Igman je jedan od timova koji se bore za opstanak i kojem je svaki bod ogroman. U današnji meč protiv Sloge ušli su domaći s puno motiva, te su od samog početka "grizli" na terenu svjesni da ovdje ne smiju izgubiti bodove.

Sloga, koja pod vodstvom Vlade Jagodića igra sjajno tokom cijele sezone, danas je odigrala dosta loše i sama sebi presudila bizarnim pogreškama u odbrani.

Počeli su domaći da stežu obruč oko gola Dobojlija od samog početka. Prvo je pokušao Čubrilo iz slobodnjaka, no gađao je preko gola, a onda je u osmoj minuti Ramić izašao sam pred Šćekića, koji brani njegov udarac. Probao je je potom Janketić, ali je bio neprecizan.

Bude se gosti, pa u 17. minuti Redžićev ubačaj ne koristi Mrkaić, koji je loše zahvatio loptu glavom. I onda Igman 22. minuti naplaćuje dobru igru i stiže do gola, ali zahvaljujući Ajdinu Redžiću, koji je srljao pred golom Sloge, bespotrebno se gradio, a Hebibović sve to iskoristio i loptu desnom nogom gurnuo u mrežu.

Oglasi

Nedugo nakon toga, već je bilo 2:0. Loše je intervenisao golman gostiju Šćekić, Denkovič sve dobro pratio i loptu poslao u praznu mrežu.

Redale su se šanse i nakon tih golova. Veselinović u 32. minuti centrira, a Nikolić puca preko gola i propada šansa za goste. Na drugoj strani novi udarac Janketića, ali je odbranio Šćekić.

Sloga je krenula ofanzivno u drugih 45 minuta, no umalo da sve završi Janketić u 54. minuti, kada je snažno pucao, ali je Šćekić odbranio, a potom je zaustavio i pokušaj Hebibovića iz odbijanca. Dupovac je mogao dokrajčiti Slogu u 78. minuti, ali je promašio veliku šansu iako se našao sam pred golom Sloge. U samoj završnici Šćekić se istakao, odbranio je prvo udarac Denkovića, a onda i iskusnog Ahmetovića.

Do kraja utakmice Sloga ne uspijeva ozbiljnije ugroziti gol domaće ekipe, koja je mirno sačuvala vodstvo do kraja i proslavila velika tri boda.

Oglasi

S današnja tri boda, Igman ukupno ima 26 i dolazi do osmog mjesta, preskočivši GOŠK i Tuzlu City, dok je Željezničar ponovo pao u opasnu zonu. Sloga ostaje četvrta sa 38 bodova, ali je propustio priliku da se primakne Evropi iako to naravno nije bio primarni cilj Dobojlija na početku sezone.

Igmanu slijedi gostovanje u Sarajevu, a Sloga dočekuje Željezničar u 25. kolu, no prije toga će u srijedu ugostiti Zrinjski u u prvom duelu polufinala Kupa BiH.

Igman - Sloga Meridian 2:0 (Hebibović 21, Denković 22)

IGMAN: Ćeman, Oremuš, Dupovac, Bajrić, Čubrilo, Đorić, Hebibović, Janketić, Denković, Mešinović, Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOGA MERIDIAN: Šćekić, Grabež, Varga, Nikolić, Milanović, Redžić, Kvesić, Popara, Veselinović, Mrkaić, Vidić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Nek ispadne rezimski klub sa grbavice kad nemaju casti i ponosa!
4 4
BosanskaSvedska
Dobra tekma Igmana!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti