Neočekivan rastanak u FK Tuzla City: "Da mi je neko rekao da ću biti primoran..."

Potvrdio prekid saradnje sa klubom iz Tuzle

Neočekivan rastanak u FK Tuzla City: "Da mi je neko rekao da ću biti primoran..."

S. Mlaćo
Nakon brojnih dolazaka, bilježimo i odlazak iz FK Tuzla City.

Tuzlake je napustio Mirzad Mehanović (29) koji je iza sebe imao relativno kvalitetnu sezonu.

Ipak, dvije strane su postigle dogovor o raskidu saradnje, iako je Mehanović imao važeći ugovor do ljeta 2024. godine.

"Pošto imam veliki broj upita što od strane navijača, što drugih ljudi, zašto nisam igrao revanš susret protiv AZ-a, želim da napišem saopštenje za javnost;

Da mi je neko rekao da ću poslije 24. 7. 2021 godine i moje prve utakmice, pogotka i pobjede protiv Željezničara u dresu Tuzla Cityja i ostvarenih ciljeva za prošlu sezonu, tačno godinu dana nakon toga biti primoran da napustim FK Tuzla City, ne bih mu vjerovao!!!

FK Tuzla City i ja, Mirzad Mehanović, smo odlučili da, iako imam važeći ugovor do 30. 6. 2024 godine, dana 23. 7. 2022. godine raskinemo saradnju na jedan korektan način. Ostalo je još samo da se sve formalno potpiše i da možemo ići svako svojim putem. Ovim putem se zahvaljujem gospodinu Husiću na svemu što mi je omogućio u protekloj godini dana dok sam nosio dres TC. Hvala”, stoji u objavi Mehanovića.

Mehanović je rođen u Srebrenici, a u Tuzlu City je stigao iz kazahstanskog Ordabasyja, a nastupao je i u Češkoj...

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MSOZ101
Eh Migi sam si to birao. Prije 19 mjeseci odabrao si Tuzlu, a imao si ponudu Sarajeva, otišao si za minimalac i kovertu iako si imao 80% dogovoren dolazak u Sarajevo. Sad si mogao uživati, ali ti si birao Simin Han.
7 0
Zaceroti
Pič.ka dođe glave!
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi