Termini odgođenih utakmica mogli bi izazvati negodovanja, Sarajevo - Tuzla City u srijedu?

Neki će imati manje odmora od ostalih

Termini odgođenih utakmica mogli bi izazvati negodovanja, Sarajevo - Tuzla City u srijedu? · Saznajemo

Edmir Škorić

Zbog nastupa bh. klubova u Evropi, nekoliko utakmica na početku sezone 2022/23 je odgođeno.

Takmičarska komisija je, neslužbeno saznajemo, predložila da se utakmice zaostalog prvog kola Premijer lige igraju već u srijedu 3. avgusta, kada bi trebalo da se odigra i derbi između Sarajeva i Tuzla Cityja.

Tako će, ukoliko i službeno se potvrde naše informacije, Sarajevo u sedam dana odigrati tri meča, odnosno uoči derbija sa Tuzla Cityjem će imati tri-četiri dana pauze, kao i Tuzla City uoči gradskog derbija sa Slobodom. S druge strane Tuzla City će zbog odgode imati šest dana da se pripremi sa meč sa Sarajevom što je prednost koja se nikako ne može dopasti zvaničnicima iz Titove 38.

Iako ne u direktnim okršajima kao u ovom slučaju, slična situacija će biti i kada se budu nadoknađivale preostale odgođene utakmice, pa u krovnoj kući bosanskohercegovačkog fudbala moraju dobro razmisliti vezano za odgađanja susreta u idućoj sezoni jer sasvim sigurno će biti mnogo negodovanja i to opravdanih.

Podsjetimo, Zrinjski, Tuza City, Borac i Velež branili su čast bh. fudbala u evropskim takmičenjima. Do trećeg pretkola dogurao je jedino aktuelni prvak, mostarski Zrinjski, svi ostali su ispali. Velež i Borac neočekivano od timova sa Malte i Farskih otoka, dok su Tuzlaci ipak imali ispred sebe nemoguću misiju u drugom pretkolu Konferencijske lige, pošto im je žrijeb dodijelio za rivala nizozemski AZ Alkmaar.

Iako su u Nizozemskoj pružili dobar otpor, izgubivši s 1:0, u uzvratu na Grbavici deklasirani su sa 4:0 i oprostili su se sinoć od Evrope. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...namjerno se to radi,nista nije slucajno.
6 1
zgembo.popuslic
Sta bi tek bilo sa ovim nasim klubovima u evropi da nisu odgadjali
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti