U srijedu se igra još jedan meč Premijer lige
Sa meča FK Tuzla City - FK Željezničar

Na centru će biti Musa Mateo iz Čitluka

U srijedu se igra još jedan meč Premijer lige

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić

U srijedu (06.12.) se igraju još jedan meč Premijer lige naše zemlje. Naime, radi se o zaostalom meču 14. kola, te nas očekuje sigurno zanimljiva predstava.

Sastaju se FK Tuzla City i NK Široki Brijeg, a susret se igra od 13 sati. Trebao je biti odigran dvije sedmice ranije, no gosti su kazali da imaju problema sa virozom i da veliki broj igrača ne može konkurisati.

Savez im je izašao u susret i meč je dogovoren za 06.12.

Pravdu će dijeliti Musa Mateo iz Čitluka, a i prvi pomoćnik je iz Čitluka. Radi se o Juri Musi. Drugi pomoćnik je Goran Ilinčić iz Prijedora. Četvrti sudija je također iz Prijedora, radi se o Luki Bilbiji.

Iz Tuzle City su imali zamjerki na suđenje u dosadašnjem dijelu prvenstva, čak su meč sa Sarajevo započeli tako što su kleknuli na teren Koševa 90 sekundi, a biće zanimljivo kako će reagovati na to da je glavni sudija iz Čitluka, s obzirom na udaljenost Čitluka i Širokog Brijega.

Oglasi

Tuzlaci u ovaj meč ulaze u pozitivnoj atmosferi. Savladali su Željezničar u subotu sa čak 3:0 i to lakše od očekivanog. Sve su riješili u prvom poluvremenu i sada se nadaju novim bodovima.

Na drugoj strani, gosti iz Širokog Brijega su u velikoj krizi rezultata. Provukli su se u Kupu BiH, a sinoć remizirali protiv GOŠK-a u Gabeli.

Završilo je 0:0, a gosti su nakon meča otišli na raport svojim navijačima. Dobili su žestoke uvrede i sigurno da je upitan i status trenera Marijana Budimira koji je sjajno krenuo ali stigla je kriza rezultata.

Širokobriježani su u posljednjih pet utakmica u Premijer ligi tri puta slavili, a dva puta su poraženi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzlaci na drugoj strani imaju 13 bodova, a eventualnom pobjedom prestigli bi Igman iz Konjica i pobjegli sa pozicije koja vodi u niži rang.

Podsjetimo, danas od 13 sati počeo je posljednji meč 16. kola Premijer lige između Zvijezde 09 i Zrinjskog.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

maco12
Pa sarajevu sudi sudija iz istog grada i ne pravite nikakve senzacije od toga a mislim da to ne rade nigdje u svijetu a ovo vam neka senzacija a zna se kako taj sudi .
0 0
siroki1991
Koji tendenciozan tekst , cuj udaljenost Sirokog i Citluka... Onda su Velez i Zrinjsko bratski klubovi po toj logici. Druga zupanija, ovaj sudac nas je pokrao kad je god mogao, obzirom da Tuzli gori za ostanak ako mogne opet ce... Dajte izvadite statistiku koji je ovo put da Sirokom protiv Srba i Muslimana sudi Hrvat- moguce cak i prvi put, dok Borcu i Sarajevu kucni suci iz ISTOG sude svako drugo kolo...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi