Pred Vardarom je najcrnji dan u klupskoj historiji!

Bit će suza u prijestolnici Makedonije

Pred Vardarom je najcrnji dan u klupskoj historiji!

A. Čaušević

Vardar, najveći i najpopularniji klub u Sjevernoj Makedoniji bi danas mogao doživjeti najtužniji dan u historiji. 

Klubu iz Skoplja danas prijeti ispadanje u Drugu ligu i to kolo prije prvenstva. Čeka ih teško gostovanje ekipi Struge.

Domaćinu su današnjem kolu neophodni bodovi ukoliko želi na euroscenu i trenutno su daleko kvalitetniji tim od Vardara.

Vardar je trenutno 11. na tabeli i trenutno kasni za 10. pozicijom četiri boda pa i eventualna današnja pobjeda ne bi donijela mir bivšem osvojaču Kupa Jugoslavije.

Obzirom na slabiju gol-razliku i međusobne duele uodnosu na Renovu i Akademiju Pandev koji su u sigurnoj zoni ni bod Vardaru ne bi bio dovoljan za opstanak.

Vardar se već godinama bori sa finansijskim problemima, pa tako prošle godine nije ni dobio licencu za evropska takmičenja bez obzira na osvojnu šampionsku titulu.

Inače, Shkednija je odavno osvojila titulu prvaka. U Konferencijsku ligu će i Shkupi, dok se za treće mjesto bore Makedonija GP i Struga.

Vardar je prvak Sjeverne Makedonije bio 11 puta. Ima osvojenih i pet nacionalnih Kupova. U sezoni 2017/2018 ovaj tim je učestvovao u grupnoj fazi Europa lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi