Kapetani napustili brod koji tone, Vardar u nikad goroj situaciji

Klub će pasti u ruke Skoplja

Kapetani napustili brod koji tone, Vardar u nikad goroj situaciji

E. Škorić

Najtrofejniji makedonski klub Vardar ostao je bez uprave, nakon što su se danas izvršni direktor Samoil Simev i predsjednik Mirko Spasevski povukli iz redova crveno-crnih.

Njih dvojica su od početka dolaska Sergeja Samsonenka u Vardaru, ali je ruski poduzetnik u maju 2020. godine napustio klub. Iako su i nakon njegovog odlaska odlučili da ostanu i da se bore, danas su ipak odlučili da dignu sidro.

"Više ne možemo upravljati Vardarom, u junu smo odlučili ostati samo kako Vardar ne doživi crni scenarij, ali sada više nemamo snage i financija da nastavimo. Sve što se obećavalo da ćemo pomoć dobiti od jula nije se ostvarilo, ali pogurali smo sezonu. Više nismo u mogućnosti voditi klub", rekao je vodeći dvojac Simev-Spasovski.

Vardar se sada vraća u ruke grada Skoplja, koji će morati ugasiti požar i preuzeti upravljanje.

"Vardar se vraća u grad, a on i PUIG vlasnici su Vardara. Ova ostavka također je pokušaj da se skrene pažnja da se pomogne Vardaru. Nadam se da će ljudi brzo biti dovedeni u klub kako se ne bi izgubilo dragocjeno vrijeme, prijelazni rok započinje brzo, igrači bi ostali ako se situacija riješi, ali ... potrebna je trenutna reakcija", rekao je Simev.

Navodno se pregovara s ljudima iz Katara, koji bi trebali da dođu do kraja sedmice, ali za sada je sve to od neke konkretne realizacije.

Vardar je u velikoj krizi s višemilionskim dugovima i ulazi u najteže dane svog postojanja.

Top Komentari

kenan225
Izgleda da je do crveno-crne boje :D
1 0
Jugovina
Politika. Naguzili ih amerikanci i EU. Ovo od****li Ruse, a sad bi Rusa ni Europske unije.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi