Sjajne vijesti za FK Sarajevo: Vardar bez licence!

FFM Sjeverne Makedonije potvrdio

Sjajne vijesti za FK Sarajevo: Vardar bez licence!

A. Čaušević

Najtrofejniji klub iz Sjeverne Makedonije Vardar nije dobio licencu za evropska takmičenja u sezoni 2020/21.

FFM Sjeverne Makedonije je danas objavio listu klubova sa evropskim licencama među kojim nije bilo Vardara, tima koji je prekinutu sezonu Prve makedonske lige zavšio na prvom mjestu.

Vardar bi uskoro trebao biti proglašen i šampionom, ali to će biti moralna satisfakcija jer neće igrati evropske utakmice i to drugu godinu u nizu.

Tako će umjesto Vardara Sjevernu Makedoniju u kvalifikacijama za Ligu prvaka predstavljati Sileks koji je sezonu završio na drugom mjestu.

Vardar je s koeficijentom 5.000 trebao biti nositelj u prvom pretkolu Lige prvaka, ali kako neće igrati u Evropi to znači da su Sarajevu značajno povećane šanse da stekne status nositelja.

Makedonce će u LP predstavljati Sileks s koeficijentom 1.375 i sigurno neće imati status nositelja.

Sarajevo će definitivnu potvrdu za status nositelja morati sačekati kraj sezone u Armeniji i Albaniji gdje su trenutno vodeći Ararat-Armenia s koeficijentom 2.500, odnosno Tirana s koeficijentom 1.475. Ukoliko ovi timovi zadrže prve pozicije bh. prvak će biti nositelj.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Odlika velikih klubova je oduvjek bila da se nadaju lošem stanju u Makedoniji kako bi bili nositelji. Strašno!
4 20
nedoni46
Ne valja se smijat tudjoj muci, nismo mi takvi. Jesu dobre vijesti za nas ali steta za njih.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti