Osim: Nismo izgledali kao neka seoska ekipa...

Rođeni bez 'ispaljenog metka' pali u gradskom derbiju

Osim: Nismo izgledali kao neka seoska ekipa...

Samir Mlaćo
Velež je bez 'ispaljenog metka' pao u gradskom derbiju.

Zrinjski je slavio 1:0 pogotkom Bekića i ostavio Rođene na sedmoj poziciji.

U Veležu definitivno ne mogu biti zadovoljni današnjom partijom, bez obzira što ni Zrinjski za razliku od nekih ranijih utakmica nije imao veliki broj prilika. Na press konferenciji je govorio Amar Osim. Naveo je da je rani pogodak promijenio situaciju.

“Rani gol Zrinjskog je okrenuo utakmica na stranu na koju nije trebalo po nas. Naš plan igre nije bio da primimo gol u devetoj minuti, a taj gol je dao Zrinjskom mogućnost da mogu mirnije igrati. Logično je bilo i da će pasti nakon niza utakmica koje igraju stalno. Nestalo im svježine, ali su imali vodstvo i mogli lakše igrati. Mi smo znali da nam treba malo i sreće, da se poklope neke stvari. Taj gol je odlučio utakmicu, takav gol i zaslužuje da bude pobjedonosni. Čestitam Zrinjskom“, rekao je Osim.

“Naprijed smo bili jalovi. Morali smo neke igrače izvesti, a domaćin ima puno više opcija za neke kombinacije. Moraš pokušati da imaš kontrolu na utakmici, da se onda primakneš. Svjesni smo da su nam se neke stvari morali poklopiti za dobar rezultat. Nisu se poklopile, nismo zadovoljni, izgubili smo. Nismo izgledali kao neka seoska ekipa, raštrkana, ali nismo bili ni previše opasni prema naprijed. Jedan gol je odlučio utakmicu i čestitam Zrinjskom“, dodao je Osim.

Nakon ove utakmice na stadionu Pod Bijelim brijegom došlo je i do požara i to na tribini gdje su bili navijači Veleža, kojih je na ovom meču bilo oko 500.

Oglasi

Dok su igrači Zrinjskog slavili pobjedu, na tribini se vodila velika borba da se ugasi požar koji je nastao u sektoru koji je predviđen za gostujuće navijače.

Organizatori su nakon poprilično duge borbe uspjeli ugasiti požar što je svakako jako dobra vijest jer je moglo doći do katastrofe.

Velež više nema zaostalih utakmica u Premijer ligi BiH, a nakon 13 odigranih kola ekipa Amara Osima je na sedmom mjestu sa 16 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođeni će šansu za nove bodove tražiti u Gabeli protiv Slobode u duelu gdje će biti veliki favoriti.

Zrinjski u narednom kolu gostuje protiv kod ekipe Leotara u Trebinju.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Odlazi već danas i povedi alkoholičare Memića i ekipu. Uništili ste klub za par. mjeseci . Ni igre nit zara. Uzimate pare a znamo da vam svejedno.
5 1
plemic
tko o čemu, morž o seljakluku. pomisliš li kako se vrapćićani osjećaju poslije tvojih glupih ba izjava?
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi