Majstorija Bekića odlučila skromni derbi Zrinjskog i Veleža

Konačno odigran zaostali meč 6. kola Premijer lige

Majstorija Bekića odlučila skromni derbi Zrinjskog i Veleža

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević
U zaostalom meču 6. kola Premijer lige naše zemlje snage su u velikom mostarskom derbiju Pod Bijelim brijegom odmjerili Zrinjski i Velež.

Završilo je 1:0 za domaće koji su slavili sjajnim pogotkom iskusnog Bekića na samom početku meča. Vidjeli smo veoma skroman derbi, bez puno iznenađenja i svakako za zaborav.

Zrinjski je bolje otvorio meč, pravio veliki pritisak, a u devetoj minuti pokušaj Ilinkovića blokirao je Kvakić. Minut kasnije zatresla se mreža Rođenih. Nakon kornera lijepa i uigrana akcija Zrinjskog, lopta dolazi do iskusnog Bekića koji eurogolom trese mrežu Bogdanovića.

Domaći su tada prepustili blagu incijativu Rođenima, Velež je zaprijetio preko Pantelića, no izblokiran je njegov pokušaj.

U 35. minuti Bajrić je natjerao Sučića grešku, uposlio je Zajmovića, ali ovaj mlako šutira i blokirao to Jakovljević. Do kraja prvog dijela bez uzbuđenja i na pauzu se otišlo pri rezultatu 1:0.

U nastavku bez puno uzbuđenja na startu drugog dijela. Do 80. minute nismo vidjeli gotovo ništa, Zrinjski je držao vodstvo, a Rođeni teško dolazili u priliku da zaprijete, gotovo da večeras nisu pokazali ništa.

Oglasi

Malekinušić je šutirao glavom u 82. minuti, te smo tada konačno vidjeli pravu šansu, ali nije bilo pogotka. Pet minuta prije kraja prijetio je Bilbija, ali ide to pored gola.

Ostalo je 1:0 i Plemići će večeras da slave, potpuno zasluženo.

Svakako treba istaći i sudijsku trojku koju su činili Admir Musić, Davor Maksimović i Amir Kadić koji su kvalitetno odradili svoj posao, a što svakako može da raduje sve ljubitelje nogometa u našoj zemlji, s obzirom da je mostarski derbi privukao dosta pažnje, pa je i suđenje sigurno bilo 'pod lupom'.

Zrinjski je ovom pobjedom došao na lidersku i ima 27 bodova uz utakmice manje. Velež je na sedmom mjestu.

U narednom kolu Zrinjski gostuje kod FK Leotar Trebinje, a Velež u Gabeli u nedjelju dočekuje FK Sloboda.

Oglasi

Premijer liga BiH, zaostali meč 6. kola Premijer lige:

HŠK Zrinjski – FK Velež 1:0 (Bekić)

HŠK Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Bekić, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Janković, Tičinović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Bogdanović, Bajrić, Zeljković, Ovčina, Blagojević, Pantelić, Hasanović, Ikić, Halilović, Kvakić, Zajmović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Velez uzas a zrinski preumoran.
9 1
Ljacmu1
Nije bio blijed derbi nego je Osim postavio taktiku da se ne osramoti… a Zrinjski se čuvao.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi