Velež se pojačao u zadnjoj liniji

Iskusni nogometaš ostaje u Premijer ligi

Velež se pojačao u zadnjoj liniji

S. Mlaćo

Bh. premijerligaši su na zimskoj pauzi, no čelnici klubova vrijedno rade.  Svjesni su da je što prije potrebno riješiti pitanje igračkog kadra, kako bi ekipa kompletna krenula u pripreme.

Jedan od onih klubova koji marljivo slaže kockice i po pitanju igračkog kadra je i FK Velež čiji je predsjednik Senad Kevelj nedavno i najavio dolazak nekoliko igrača danas je dobio vrijedno pojačanje.

Naime, u Mostar je stigao defanzivac Ante Hrkač koji je u prvom dijelu sezone nastupao za FK Tuzla City, a njegov transfer je sada zvaničan.

Ovaj 30-godišnji defanzivac sporazumno je raskinuo ugovor s Tuzla Cityjem, a u prvom dijelu sezone je za tuzlanski tim nastupio 16 puta i upisao tri asistencije.

Ponikao je u Širokom Brijegu za koji je igrao u dva navrata, a u Bosni i Hercegovini je još igrao za GOŠK, Branitelj, Vitez i Čelik.

Oglasi

Ima i bogato internacionalno iskustvo. Igrao je u Austriji za Mayrhofen, u Hrvatskoj za Segestu, Lokomotivu i Lučko, za albansku Teutu, Al-Qaisumah iz Saudijske Arabije, italijansku Novaru te srbijansku Mladost.

Rođene su za sada napustili Mehmed Ćosić, Samir Radovac, golman Marko Jovičić, a spominje se odlazak još nekoliko nogometaša.

Pojačanja su svakako potrebna te se očekuje da u narednim danima po ovom planu bude itekako interesantno u Mostaru.

Podsjetimo, Velež je u zimskoj pauzi se razišao i sa Amarom Osim, te je na njegovo mjesto imenovan Nedim Jusufbegović.

Nakon jesenjeg dijela sezone u kom je odigrao 18 od 19 utakmica, Velež se nalazi na šestom mjestu Premijer lige BiH s 24 boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi dio Rođeni u prvenstvu će otvoriti gostovanjem kod FK Tuzla City, dok sedam dana ranije na svom terenu igraju Kup susret sa Posušjem.

Taj meč se igra 25.02., a svakako navijače Veleža raduje što će njihova ekipa svoje domaće utakmice igrati na svom stadionu, nakon što su u prvom dijelu sezone domaćini bili u Gabeli.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

zilan66
Konjufahrohodzicu,ti se nesalomljiv.
2 1
FahroKonjHodzic
ovice da lomi noge svima sam da na treningu nasim igracima neslomije koju
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi