Klafurić: I na Koševu smo bili bolji, ali smo izgubili

Trener Veleža najavio sutrašnji derbi, pohvalio veliku nadu svog kluba

Klafurić: I na Koševu smo bili bolji, ali smo izgubili

FK Velež je u prošlom kolu stigao do boda na Mokrom Docu protiv Širokog Brijega, no Rođeni su borbi za Evropu i navijači su zadovoljni.

Dva puta su gubili Mostarci, no uspjeli su se vratiti i zadovoljni su napustili Posušje (2:2). Već sutra ih očekuje novi derbi. Ovaj put u Mostar stiže FK Sarajevo, a meč počinje od 18 sati.

Najavio ga je danas šef struke Veleža Dean Klafurić.

"Čeka nas još jedan derbi, veselimo se takvim utakmicama. Želimo nastaviti sa dobrim igrama i da ponovo razveselimo naše navijače", početne su riječi Klafurića.

Poraženi ste od Sarajeva na Koševu, iako ste odigrali jako dobro.

"Gledao sam tu utakmicu, to je bilo sedmicu prije mog dolaska. Bili smo bolji, iako smo izgubili. Prečku smo imali. Ako ponovimo takvu igru bićemo konkurentni Sarajevu, ali i oni su napredovali od toga meča i igraju bolje".

Oglasi

Gdje vidite najveću prijetnju od Sarajeva?

"Sa više strana. Ofanzivno su jako dobri. Ne znamo kako će početi, ali imaju širok kadar, nije to samo 11 igrača, imaju i oni sa klupe. Imaju i dobre igrače koji dolaze iz drugog plana".

Govorio je o problemima u svom timu.

"Biće izostanaka zbog povreda. Utakmica sa Zrinjskim je uzela danak i ti igrači nisu spremni. Dosta je bolesnih igrača koji nisu sto posto spremni. Mi imamo širok kadar, vjerujemo u svakog igrača, a posebno naše momke koje smo priključili iz omladinskog pogona".

Zadovoljan je mladim igračima, talentovani Puce je postigao i prvi pogodak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prezadovoljan sam, ti momci su sjajno reagovali. To je za klub najveća radost, ne samo za mene trenera. Raduje nas sve to, Demir Peco je dobio priliku nakon dužeg vremena, a bio u sjeni jer ima jaku konkurenciju. Sretan sam zbog njega da je postigao i pogodak", dodao je Klafurić.

Meč u Mostaru igra se od 18 sati, a pravdu će dijeliti Dragan Petrović iz Banja Luke. Zanimljivo da je Petrović dijelio pravdu na Koševu kada su se sastala ova dva tima, a Rođeni su imali zamjerki na suđenje, tačnije tražili su jedanaesterac, no nisu dobili.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Forza Velež ljubavi moja i neka bude praznik fudbala ova najstariji derby Bosne i Hercegovine.
10 2
hzsg
Naprjed BORDO BIJELI....!!!! Svu sreću želim objema ekipa koji su primjer I predvodnici PATRIOTSKIH KLUBOVA JEDINE NAM DOMOVINE.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti