FK Velež demantovao natpise o političkim pritiscima na klub

Saoštenje za javnost iz Mostara

FK Velež demantovao natpise o političkim pritiscima na klub

O. Lekić

Fudbalski klub Velež oglasio se nakon određenih medijskih natpisa, te demantovao da postoje politički pritisci na klub.

“Fudbalski klub Velež Mostar odlučno demantuje dezinformacije koje su se pojavile u javnosti o navodnom uticaju premijera Federacije BiH, gospodina Nermina Nikšića, na posljednja dešavanja u Klubu.

Radi se o neistinama koje nemaju nikakvo utemeljenje, niti u njima ima i zrnca istine. Oni koji plasiraju laži ne žele dobro ni FK Velež ni svima nama koji zajedno radimo i gradimo jaki, evropski klub.

Jedina istina je da premijer F BiH pruža bezrezervnu podršku FK Velež, te da nikada ni na koji način nije pokušao uticati na unutrašnja pitanja ili kadrovsku politiku kluba. Podrška premijera Nikšića je uvijek bila značajna za dobrobit kluba, i nikada ničim nije bila uslovljena.

Postebno želimo podcrtati da u mandatu ovog Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež, niti jedna politička opcija nikada, ni na bilo koji način, nije vršila pritisak na donošenje odluka u bilo kojem segmentu djelovanja našeg Kluba.

Oglasi

Posljednji medijski natpisi kojim se pokušava sugerisati drugačije mogu samo nanijeti štetu klubu i odnosima sa važnim prijateljima FK Velež koji doprinose stabilizaciji i razvoju kluba, u čemu posebno ističemo premijera Nikšića i Vladu F BiH.”, saopštio je Velež.

Danas je, podsjetimo, Velež raskinuo saradnju sa Deanom Klafurićem, a o tome je govorio prvi čovjek kluba Senad Kevelj.

"Jutros me zvao njegov agent i tu mi saopštio da on više nije emocionalno spreman voditi FK Velež. Da budem jasan, on je emotivno prazan, ne osjeća da bi mogao doprinijeti daljem razvoju Veleža. Naravno da je to svima bio šok i neobična situacija, jedno veliko iznenađenje, a naravno da je Velež ozbiljan klub koji ima sve strukture koje treba da ima ozbiljan klub tako da ni ova vijest neće ostaviti posljedice u radu Veleža i to ja odgovorno tvrdim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Imamo dobre rezultate, osvojili smo treće mjesto, sve zacrtane ciljeve stavljene pred Klafurića su i ostvareni i zaista tu pripadaju sve čestitke i treneru i igračima. Moram naglasiti da je Uprava obezbijedila sve neophodne uslove da se to i ostvari. Ništa nije bilo da je trener tražio, a da Uprava nije ispoštovala, nijedan jedini zahtjev, a kamoli šta ozbiljnije, od priprema u Turskoj 15 dana, priprema u Hrvatskoj u Metkoviću. Trudili smo se da sve ispoštujemo i trenera i sve igrače što se na kraju vidjelo i na rezultatu.

Od danas će ekipu narednih par treninga voditi prvi pomoćnik Samir Merzić i naš trener Avdo Kalajdžić. Ovo nije ostavka samo njegova nego i njegovih pomoćnika koji su napustili Velež, i sa njima ćemo napraviti sporazumni raskid".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Pa Velež isključivo zavisi od političke volje bošnjačkih stranaka baš kao i Borac srpske ili Zrinjski hrvatske.Bez politike ova tri kluba bi jako teško egzistirala i u drugoj ligi
1 0
user1676717906
Pijacarsko udbaska olos sta drugo reci smradovi komunisticki, nemoj da vas vidim u dolini blaga.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi