Adnan Ćustović prva želja Rođenih
Foto: Guliver Images

Nasljednik Klafurića?

Adnan Ćustović prva želja Rođenih · Saznajemo

Adnan Beganović

Nakon što je Dean Klafurić napustio FK Velež, SportSport nezvanično saznaje da je prva želja Rođenih za njegovog nasljednika Adnan Ćustović. 

Danas je u Mostaru kao bomba odjeknula vijest da je Dean Klafurić zajedno sa svojim pomoćnicima napustio FK Velež.

Predsjednik FK Velež, Senad Kevelj, na današnjoj press konferenciji objasnio je i razloge ovakve odluke.

"Jutros me zvao njegov agent i tu mi saopštio da on više nije emocionalno spreman voditi FK Velež. Da budem jasan, on je emotivno prazan, ne osjeća da bi mogao doprinijeti daljem razvoju Veleža.

Naravno da je to svima bio šok i neobična situacija, jedno veliko iznenađenje, a naravno da je Velež ozbiljan klub koji ima sve strukture koje treba da ima ozbiljan klub tako da ni ova vijest neće ostaviti posljedice u radu Veleža i to ja odgovorno tvrdim", između ostalog je rekao Kevelj.

Nedugo zatim SportSport je došao do nezvaničnih informacija kada je riječ o potencijalnom nasljedniku hrvatskog stručnjaka na klupi Mostaraca.

Oglasi

Riječ je o 46-godišnjem bh. stručnjaku Adnanu Čustoviću, koji već ima bogato internacionalno iskustvo.

Prvo je radio na 42 utakmice kao pomoćnik Yvesu VanderHaegheu u Kortrijku, da bi onda istom čovjeku na 97 mečeva asistirao i u Oostendeu.

Vodio je samostalno Oostende na 32 utakmice, pa Waasland-Beveren na 30 mečeva prije no što je bio pomoćnik Dušanu Bajeviću 2020. u A reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Zatim je na jednom meču ponovo vodio Oostende, te bio pomoćnik Kaneku i Ivanu leki u SH Portu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na 12 utakmica je potom vodio Kortrijk, prije no što je s Ivanom Lekom stigao u Hajduk i bio mu pomoćnik na 34 meča što mu je bio i posljednji angažman.

Kao igrač je dijete FK Velež iz kojeg je otišao u Triglav. Zatim je igrao za Le Havre, Stade Lavallois, Amiens, Mouscron, Gent, Beerschot i Tournai.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1696279735
Ako si pametan nemoj, vidis da zaceramo sve sto valja
0 3
PRESEDAN
Pukla tikva sa Mamićima,Pika rules
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi