Igrači Veleža u blagom šoku obavili prozivku i trening

Čajić nije trenirao

Igrači Veleža u blagom šoku obavili prozivku i trening

Eldar Ganibegović, foto: K. Dedić

Danas je u Mostaru održana prozivka i odrađen je prvi trening FK Velež koji su igrači Rođenih odradili u blagom šoku jer je klub napustio šef struke, Dean Klafurić.

Kao grom iz vedra neba danas je iz Mostara stigla vijest da je Dean Klafurić postao bivši trener FK Velež.

Predsjednik FK Velež, Senad Kevelj, na današnjoj press konferenciji objasnio je i razloge ovakve odluke.

"Jutros me zvao njegov agent i tu mi saopštio da on više nije emocionalno spreman voditi FK Velež. Da budem jasan, on je emotivno prazan, ne osjeća da bi mogao doprinijeti daljem razvoju Veleža.

Naravno da je to svima bio šok i neobična situacija, jedno veliko iznenađenje, a naravno da je Velež ozbiljan klub koji ima sve strukture koje treba da ima ozbiljan klub tako da ni ova vijest neće ostaviti posljedice u radu Veleža i to ja odgovorno tvrdim", između ostalog je rekao Kevelj.

Oglasi

Danas su svi igrači koji su ostali u klubu bili na prozivci izuzev Vite Čajića koji danas nije trenirao. On će se pridružiti uskoro.

Svi su pod blagim šokom zbog odlaska Klafurića. Trening su vodili Avdo Kalajdžić i Samir Merzić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S Klafurićem su zajedno otišli i njegovi pomoćnici, a u narednih nekoliko dana će se riješiti pitanje novog trenera.

Podsjetimo, FK Velež će ovog ljeta igrati u pretkolima Konferencijske lige, a ostaje da vidimo ko će predvoditi Rođene u tim izazovima. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Dzeno Zaimovic pomocni
2 0
velez mo
Izgleda da je Vaha novi trener
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi