Velež u prijateljskoj utakmici deklasirao Blagaj sa čak 12:0

Meč se igrao u Gabeli

Velež u prijateljskoj utakmici deklasirao Blagaj sa čak 12:0

E. Čaušević

Fudbaleri Veleža danas su odigrali prijateljsku utakmicu protiv FK Blagaj i slavili su ubjedljivo s čak 12:0.

Rođeni su iskoristili priliku između mečeva u Premijer ligi BiH da odigraju i jednu prijateljsku utakmicu kako bi Amar Osim što bolje uigrao ekipu.

Utakmica Veleža i Blagaja odigrana je na stadionu "Perica Pero Pavlović" u Gabeli, a prisutni su mogli vidjeti čak 12 golova u ovoj utakmici i to sve u mreži niželigaša Blagaja.

Jasno je da je razlika u kvaliteti između Veleža i Blagaja ogromna što se vidjelo na terenu, ali sigurno je da je ovaj meč pomogao Osimu u uigravanju ekipe pred nove izazove u Premijer ligi.

Velež je pokazao dominaciju protiv Blagaja i slavio s čak 12:0 što će sigurno vratiti samopouzdanje igračima Rođenih.

U današnjem meču po dva gola za Velež postigli su Haskić i Hasanović, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Anđušić, Zajmović, Ćosić, Vehabović, Barou, Dejanović, Halilović i Bajrić.

Također, nakon duge pauze zbog povrede današnji meč počeo je i Samir Radovac koji je odigrao prvih 45 minuta, a prvi nastup u dresu Veleža upisao je i junior Harun Abaza.

Igrači Veleža će sada imati nekoliko dana pauze i već u subotu očekuje ih novi meč Premijer lige kada će u 16. kolu u Gabeli dočekati ekipu Leotara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođeni su trenutno na sedmoj poziciji u bh. prvenstvu sa 19 osvojenih bodova iz 15 odigranih utakmica.

Također, treba istaći da će Velež do kraja jesenjeg dijela prvenstva pored meča protiv Leotara igrati još čak tri utakmice u ulozi domaćina. Rođeni će dočekati Zrinjski, Široki Brijeg i Slogu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

imeiime
Zasto sportski portal ise o politickoj skalameriji??
1 8
user1655831611
Hahahaha čuj protiv Blagaja hahahahah
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi