Veležu čestitka i iz Srbije

Svi su pratili meč iz Atine

Veležu čestitka i iz Srbije

S. Mlaćo
Veliki broj čestitki stigao je na adresu FK Velež.

Rođeni su izborili 3. pretkolo Konferencijske lige, a do jutarnjih sati slavilo se u Mostaru.

Velež je napravio čudo, AEK je pao, a čestitka Rođenima stigla je i iz Srbije.

Naime, navijači FK Novi Pazar imali su poruku.

Bravo Rođeni, bratske čestitke navijači NP“, pisalo je na paroli.

Velež je čestitku objavio na svom facebook profilu. Zanimljivo da je dres ovog kluba nosio sadašnji šef struke Veleža Feđa Dudić, dok su nekadašnji Rođeni Fejsal Mulić, Faruk Bihorac...

Oglasi

Čestitke nam pristižu sa svih strana, a jedna od njih je stigla i iz Novog Pazara. Hvala FK Novi Pazar! #musvdg

Posted by FK Velež Mostar on Friday, July 30, 2021

Koliko će zaraditi Rođeni?

Velež je za ovaj podvig dobio dodatnih 300.000 eura, te je trenutno od evropska četiri meča zaradio 850.000 eura, što je svakako velika cifra s obzirom na situaciju bh. klubova.

Veleža u trećem pretkolu čeka švedski Elfsborg, koji je prethodno u drugom pretkolu deklasirao Milsami sa ukupnih 9:0.

U slučaju da prođe Elfsborg, Velež bi igrao u play-offu Konferencijske lige i bio bi nadomak grupne faze. Ako Rođeni prođu u play off, imat će 400 hiljada od četvrtog pretkola i 750.000 eura za nastup u play offu, što znači 1.150.000 eura.

Ako se plasiraju u grupnu fazu briše se zarada od kvalifikacija i Velež bi u tom slučaju dobio 2.94 miliona eura za učešće u grupnoj fazi, a ondje bi za svaki bod ili pobjedu dobijao dodatni novac.

Pobjeda u grupnoj fazi donosi 500.000 eura, remi 166.000 eura. Za prvo mjesto u gurpi dobija se dodatnih 650.000 eura, a drugom pripada 325.000 eura.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Itekako Velež ima motiva da nastavi svoju evropsku bajku, no novac definitivno ovim momcima i Feđi Dudiću nije jedini motiv. Ludnica koju su priredili u Mostaru, ali i širom BiH teško da se može platiti novcem.

 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Ja bih to naslovio "Cestitke Velezu stuzu iz Sandzaka"!
8 0
Hamza123456789
HVALA NOVI PAZAR,SELAM IZ SARAJEVA
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti