Pogledajte scene koje će Mostar dugo da pamti

Nakon prolaska Veleža

Pogledajte scene koje će Mostar dugo da pamti

Midhat Šljivak

Mostarski Velež napravio je jučer fenomenalan podvig.

Rođeni su iz Evrope eliminisali veliki grčki AEK nakon dvije zaista fenomenalne izvedbe. Na kraju su penale izvodili bolje od Grka i zasluženo idu u narednu rundu Konferencijske lige.

Feđa Dudić je fenomenalno pripremio utakmice i ekipu. Igrači na terenu su odigrali muški i srcem i pokazali su da se sa pravim pristupom i bh. timovi mogu nositi sa bilo kim.

Prolazak Veleža u narednu fazu Konferencijske lige izazvao je erupciju oduševljenja u Mostaru, ali u ostatku Bosne i Hercegovine.

Čestitke Rođenim stižu sa svih strana, a na ulicama Mostara bilo je veoma vatreno.

Pjesma navijača mostarskog velikana nije stala do ranih jutarnjih sati. Slavilo se uz pjesmu i baklje, igrači su dočekani kao heroji, a scene sa ulica Mostar će dugo da pamti.

Naravno, nadamo se da će ovakvih scena biti još više i da će Velež nastaviti da gazi sve pred sobom na evropskom putu ove sezone.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Naredni izazov za ekipu Feđe Dudića je švedski Elfsborg. I Šveđani će biti favoriti, ali ovaj Velež je pokazao da se može nositi apsolutno sa svima.

Igrači kluba su pokazali kako se gine za sveti dres, a navijači Rođenih su pokazali da nisu bez razloga među najboljima u Evropi.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Kakvi glupani. Umislili tovari da su osvojili LP. Nije nikakvo cudo sto su ih proglasili najzaostalijim dijelom Balkan. Oni su neandertalci.
1 14
mostarac
Protjerani sa svog stadiona ,tavorili po sesokim ligama BiH ,pokradeni od sviju i svakoga ,ostavljeni na milost i nemilost samim sebi ,dovedeni do ponora i za nas je ovo novo radjanje ...E zbog toga se slavi koliko se slavi jer ovo je nesto vise od igre mnogo vise ovo je opstanak nas u Hercegovini gdje nam je bila preopredjena sudbina nestanka ali IZRONIO JE VELEZ ZA ONE STO GA VOLE !!!!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi