Zenica večeras u centru pažnje: HŠK Zrinjski ili FK Velež?

Mostarski rivali u borbi za trofej Kupa

Zenica večeras u centru pažnje: HŠK Zrinjski ili FK Velež?

S. Mlaćo

Bitka za trofej Kupa naše zemlje počinje večeras od 18 sati.

U Zenici će na Bilinom Polju snage odmjeriti mostarski rivali HŠK Zrinjski i FK Velež. Zbog sjajne forme blaga uloga favorita pripada Plemićima, ali jasno je i da Rođeni imaju računicu, te da žele odbraniti trofej.

Nadamo se sjajnoj atmosferi i kvalitetnoj utakmici sa dosta uzbuđenja. I sami treneri su u najavi istakli da favorita u ovakvim utakmicama nema.

"Liga je proslavljena, poslije matematički osvojenog naslova ima utakmica koje su bitne. Jedan je ovo finale Kupa protiv Veleža. Favorita nema, nadam se da će utakmica biti lijepa. Nadam se dobroj igri i da ćemo pobijedit", jasan je na početku bio Rendulić.

Iako svi smatraju da je Zrinjski favorit, Rendulić ne misli tako. Na pitanje da li je Zrinjski favorit, Rendulić je odgovorio kao iz topa.

"Ne, u ovoj utakmici favorita nema. Ovo je gradski derbi uvijek su ove utakmice pola-pola. Ne samo u Mostaru, nego nigdje na svijetu", kaže Rendulić.

Oglasi

Izgubili ste jednu utakmicu kao trener Zrinjskog.

"Da, ali to je prvenstvo, to je jedna priča, a kup je druga priča. U prvenstvu smo najviše pokazali, ali kup je sasvim nešto drugo", dodao je Rendulić.

Trening na Bilinom Polju jučer su odradili i Rođeni.

"Da, ali to je prvenstvo, to je jedna priča, a kup je druga priča. U prvenstvu smo najviše pokazali, ali kup je sasvim nešto drugo", kaže Rendulić.

Oglasi

"Oni su po budžetu, kvalitetu igrača, kontinuitetu i sve okolnosti kada se saberu imaju prednosti. Imamo svoje adute u koje vjerujemo da zajedno sa anavijačima odigramo dobru utakmicu i ako bude bude tako možemo se nadati povoljnom rezultatu."

"Mi igramo za Velež, mi smo Velež, nema se šta dodati ni oduzeti, tako ćemo se postaviti bez obzira s kim igramo, mi smo dovoljno motivisani i bez protivnika i bez značaja utakmica jer igramo za takav kluba koji je veliki kluba."

"Tim je uvijek ispred svakog i uvijek na prvom timu, na tome ćemo apostrofirati priču. Sve je donio zajednički rad, svaki igrač je podredio svoju kvalitetu uspjehu timu i nadam se da ćemo se prezentovati u takvom svjetlu."

Pravdu će večeras dijeliti Luka Bilbija iz Prijedora.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjetimo, FK Velež je prošle sezone osvojio Kup kada je u finalu nakon jedanaesteraca bio bolji od FK Sarajevo. Zrinjski ima jedan trofej Kupa i to osvojen u sezoni 2007/08 kada su Plemići u dva meča bili bolji od Slobode.

Oba puta bilo je 2:1, pa se u Mostaru u revanšu pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Zrinjski je slavio 4:1.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1626167076
Zauvijek samo Velez. Danas ne igrate samo na terenu, igrate za sve godine patnje i boli koje su nam priredili neljudi sa one strane Neretve, za sve ljudske zivote koje su odnijeli i upropastili. I naravno protiv sarajevskih plavih koji podrzavaju njihovu ideologiju!!!!!!!
6 1
SamoZrinjski
Za pobjedu danas je dan!
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi