Remetić pred finale Kupa BiH: Recept Veležu treba biti partija Sarajeva protiv Zrinjskog

Smatra da brzonogi Leai može biti problem za Plemiće

Remetić pred finale Kupa BiH: Recept Veležu treba biti partija Sarajeva protiv Zrinjskog

S. Mlaćo

Veliki mostarski derbi u srijedu se igra za trofej Kupa BiH. Snage će odmjeriti HŠK Zrinjski i FK Velež, a meč počinje od 18 sati.

Plemićima pripada blaga uloga favorita, igraju sjajno i već odavno su ovjerili novu titulu prvaka. Velež je u borbi za Evropu na dva fronta, navijači su optimistični, ali može se desiti da na kraju Rođeni budu i tragičari.

Sutra će pokušati osvojiti pehar, tačnije odbraniti s obzirom da su prošle godine u finalu nakon jedanaesteraca savladali FK Sarajevo. Nakon regularnih 90 minuta bilo je 0:0.

Bh. trener Igor Remetić redovno prati utakmice Veleža, ali i ostale klubove u Premijer ligi.

“Najbolji fudbal već drugu godinu igra se u Mostaru. Oba trofeja će opet u Mostar, nadam se identično kao prošle godine. Pri tome treba dodati i Mostar SG u futsalu, pa vam je sve jasno. Što se tiče finala, specifična je to utakmica. Bio sam akter takvih utakmica, poseban je to naboj. Ovo će biti finale na neutralnom terenu, a Velež je rasprodao karte za dva –tri sata, pa to govori koliko je zanimanje navijača. Šanse su 50-50 posto. Jedna je utakmica. Zrinjski je ekipa koja igra dugo zajedno, puni su samopouzdanja i sigurno da žele duplu krunu.“, priča Remetić za SportSport.ba.

Dotakli smo se i pojedinaca.

Oglasi

“Zrinjski igra po šablonima. Krenu sa jedne strane, a napad npr. završi na drugoj strani. Sučić ulazi između stopera, Čuže ulazi unutra, te imaju te šablone na koje Velež mora posebno obratiti pažnju. Veležu recept treba biti izdanje FK Sarajevo na Čitluku. Zrinjski je ostao iznenađen sa visokim izlaskom igrača Sarajeva na njihovu zadnju liniju.

Naravno, tu je Bilbija, on je uvijek na ivici ofsajda, uvlači zadnju liniju i otvara prostor saigračima. Uvijek ga morate držati na oku, iskorištava i polušanse“.

Velež ima problema sa povredama, ne mogu se Rođeni pohvaliti širokim kadrom, za razliku od Plemića.

Počinje prvenstvo u Libiji, Bosna i Hercegovina ima svog trenera -  SportSport.ba

Svjestan toga je i naš sagovornik.

Oglasi

“Sigurno da je to problem. Već duže nema Blagojevića i Hasanovića, Zvonić im se priključio, povrijeđen je i Hrkač, ali vjerujem da će on stisnuti zube i zaigrati. Nema Velež širinu. Mislim da bi iznenađenje mogao biti ovaj mladi dečko Leai. On je osvježenje za ligu, nepoznanica i ima potencijal. Svakako, treba mu dosta rada. Svojom brzinom može donijeti potrebno energiju, to se vidjelo i protiv Igmana. Vrlo često bukvalno sam sebe ubaci u šansu. Velež mora imati dobru reakciju na povratne lopte, najčešće sa desne strane. Tu npr. mislim na Ćorluku, ali on i ostavlja prostora iza sebe, gdje Velež mora munjevito reagovati. Velež bi to mogao iskoristiti, bar je to moje mišljenje“.

Jasno je da je Remetiću Velež u srcu, a pitali smo ga kakvu postavku očekuje sutra, odnosno kako će se Velež postaviti.

“Mislim da Velež mora biti hrabar i fajterski spreman. Imat će veliku podršku sa tribina, izaći hrabro i pokazati da želi osvojiti trofej, odnosno odbraniti ga. Na agresivnu igru treba odgovoriti agresivnom igrom. Individualne greške se moraju svesti na minimum, vidjeli ste posljednje derbije. Jusufbegović sa pomoćnicima ima DNK Veleža i vjerujem da će dobro spremiti taktiku, te upozoriti igrače na ono što ih čeka. Kup je specifičan, mogući su i jedanaesterci. Velež bi sada mislim potpisao da budu jedanaesterci“.

Prati dešavanja u Premijer ligi. Dva kola do kraja, a više nego uzbudljivo.

“Četiri mjeseca sam ovdje, sve pratim i nikad nije bilo uzbudljivije. Raduje me to. Velež je konkurentan za Evropu i u ligi, biće to veoma zanimljivo, tu su i Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg... Što se tiče borbe za opstanak, mislim da je FK Tuzla City u najtežoj situaciji. Sloboda ima iskustva u tim utakmicama i jučer su to pokazali. Gol u 93. minuti je dokaz da vjerujete u sebe. Sumnjam da se oba kluba iz Tuzle mogu spasiti, ali neka samo bude regularno i neka pobijedi nogomet“.

Bh. prvak melje redom: Zahuktali Rođeni nisu mogli zaustaviti Plemiće -  SportSport.ba

Trenutno je bez angažmana uz specifičnu situaciju. Sve je dogovorio i brzo će vjerovatno napustiti svoj Mostar i BiH.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

“Imam potpisan predugovor za Saudijsku Arabiju. Nestrpljiv sam, želi da se to što prije riješi i vjerujem da hoće, te da ću krenuti na put. Imao sam ranije i ponuda iz Prve lige FBiH,“, dodao je Remetić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Remetić je kao trener radio u FK Velež, a bio je i trener TOŠK-a iz Tešnja, Turbine i Neretve Metkovića. Posljednji angažman imao je u Al Tahadiju iz Libije.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi