Rođenima je sreća okrenula leđa: U najvažnijem dijelu sezone ostali na jednom klasičnom napadaču

Za Hadžića sezona gotova

Rođenima je sreća okrenula leđa: U najvažnijem dijelu sezone ostali na jednom klasičnom napadaču

Edmir Škorić

Fudbalski klub Velež ove sezone ima velikih problema sa igračkim kadrom koji je konstantno podložan povredama, pa je tako otpao još jedan bitan član.

Nedim Hadžić je na treningu doživio neugodnu povredu i ispostavilo se da je ona teže prirorde.

Napadač Rođenih povrijedio je koljeno. Čekaju se potvrde, no prve informacije govore da se radi o križnim ligamemtima, što kod sportista obično znači višemjesečnu pauzu.

Kako sada stvari stoje, Velež je ostao bez Hadžića na jedan dug period, baš sada u trenucima kada je svaki igrač jako potreban timu. 24-godišnjak će propustiti preostale utakmice u Premijer ligi i neće moći da pomogne timu u borbi za Evropu.

Također, nedostajat će i u finalu Kupa Bosne i Hercegovine kasnije ovog mjeseca protiv gradskog rivala Zrinjskog.

Velež je sada ostao na jednom špicu, Nerminu Haskiću, ali stručni štab predvođen trenerom Nedimom Jusufbegovićem nema ni vremena ni prostora za kukanje jer već u nedjelju slijedi okršaj sa Željezničarom na Grbavici.

Oglasi

Od dolaska iz Radomlja ove zime, Hadžić je odigrao samo šest utakmica i postigao jedan pogodak. Prethodnih nekoliko utakmica je presjedio na klupi, dok ga nije bilo u rosteru protiv Borca prije nekoliko dana u porazu 1:0.

Podsjetimo da je ranije Velež ostao i bez mladog defanzivca Adina Bajrića, te Saše Domića, za kojeg je sezona također završena.

Sumnjalo se na povredu butnog mišića, a nakon dodatnih pregleda je sasvim jasno o kakvoj povredi se radi kod Domića. Naime, njemu je pukao butni mišić.

Kada je riječ o Domiću, on je u Velež stigao ove zime iz hrvatskog niželigaša Dugo Selo i bio je jedan od najstandardnijih u proljetnom dijelu prvenstva. Pokriva poziciju štopera i beka i vrlo je zahvalan nogometaš u zadnjoj liniji.

Strah od suspenzije

Čak petorica u sastavu Želje strahuju od petog žutog kartona i suspenzije i to uglavnom ključni igrači.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nermin Haskić, Emir Halilović, Ante Hrkać, Edo Vehabović i Haris Ovčina će u slučaju kartona na Grbavici biti suspendovani za meč sa Igmanom u Mostaru, koji će također biti jako bitan u borbi za Evropu.

Ipak, Rođeni neće kalkulisati, oni moraju da daju sve od sebe i da idu na pobjedu, jer u protivnom neće imati šansu da igraju u Evropi, osim naravno ako osvoje Kup, a to neće biti nimalo lako protiv ove sezone fantastičnog tima Zrinjskog.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Velezmostar32
Cuj Haris Ovcina strahuje od kartona bravo bravo
2 0
SeoRusilac
Niđe veze tekst, niđe veze igrač. Ništa nam se ne mijenja svakako dečko nije nešto puno ni igrao
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi