FK Velež objavio sjajan snimak stadiona, gdje će u subotu Rođeni ugostiti HŠK Zrinjski?
FOTO: Youtube FK Velež TV

Veliki derbi u narednom kolu Premijer lige

FK Velež objavio sjajan snimak stadiona, gdje će u subotu Rođeni ugostiti HŠK Zrinjski?

Samir Mlaćo
FK Velež još uvijek svoje domaće utakmice igra u Gabeli.

Rođeni su u subotu savladali FK Leotar 1:0, te upisali vrijedna tri boda, a sada ih čeka novi ispit.

Duel sa gradskim rivalom Zrinjskim više je od premijerligaške utakmice, a navijači Veleža nadaju se da će njihovi ljubimci konačno mogu 'srušiti' lidera i aktuelnog prvaka.

Velež je objavio i panoramski snimak stadiona Rođeni nakon radova na promijeni travnjaka, odnosno postavljanju hibridne trave. Već mjesecima dana najavljuju se povratak izabranika Amara Osima u vlastiti dom, no to se nije desilo.

Javili su se novi problemi, te je jasno da je termin prekršen. Ipak, sada se čini da je travnjak potpuno spreman i postavlja se pitanje kada će se Velež vratiti u svoj dom, odnosno da li će se to desiti do zimske pauze u Premijer ligi.

Prema dostupnim informacijama, Velež i Zrinjski će snage odmjeriti u subotu od 13 sati.

Oglasi

Na stadionu Rođeni, u Gabeli ili nekom trećem stadionu nije zvanično poznato. Navodno, sve će se znati danas. Prema svemu sudeći domaćin mostarskog derbija biće Gabela, odnosno stadion Perica Pero Pavlović, a pravo dolaska neće imati gostujući navijači.

FK Velež bi ulaznice prodavao samo za svoje navijače u Mostaru, te bi se tako spriječili mogući incidenti i dolazak navijača Zrinjskog, popularnih Ultrasa.

Ukoliko se meč bude igrao na stadionu Rođeni, što je ipak teško očekivati s obzirom da se i na snimku vidi da svi poslovi na stadionu nisu završeni, navijači Zrinjskog će moći na stadion, s obzirom da pravilo koje kaže da gostujući navijači ne mogu na stadion važi samo za zamjenske stadione.

Velež u gradski derbi ulazi sa šeste pozicije i na svom kontu ima 22 boda, dok je Zrinjski na liderskoj poziciji i ima 33 boda. Nedavno su ova dva tima odmjerila snage Pod Bijelim Brijegom, a Zrinjski je slavio 1:0 sjajnim pogotkom Almira Bekića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođeni su u posljednjih pet utakmica osvojili deset bodova, dok je Zrinjski osvojio bod više.

 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1639705257
Bravo Velež! Bravo ROĐENI ! Bravo Mostar ! Bravo Hercegovci ! A dušmani... Neka crknu od muke.
6 3
a1ska
Sinko, naslova ti ne znaš formulisati. Ostavi se pisanja.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti