UEFA-ina "čestitka" Veležu je veća nego što se činilo, ali i rivali se nisu izvukli, posebno AEK

Detalji kazni

UEFA-ina "čestitka" Veležu je veća nego što se činilo, ali i rivali se nisu izvukli, posebno AEK

A. Čaušević

Velež je odigrao šest evropskih utakmica s učinkom od tri pobjede, dva remija i jednog poraza koji je na kraju pretvoren u trijumf zahvaljujući boljim izvođenjem penala. 

Kako to obično biva u evropskim utakmicama UEFA-ini delegati obraćaju pažnju na sve detalje pa se i kažnjivi ispadi pojedinaca skupo plaćaju.

U petak su objavljenje inormacije o kaznama za bh. klubove tokom međunarodnih utakmica. Kazna za Velež je zapravo veća nego što se činilo u prvi mah.

Naime, mostarski klub je kažnje sa skoro 16.000 eura. Preciznije 12.750 eura za gostujući meč protiv Elfsborga te 3.000 eura za domaći susret protiv AEK-a.

Na utakmici u Švedskoj neodgovorni pojedinac i navijač Veleža je uletio u teren za šta je kazna 5.000 eura, zbog paljenja baklji 4.500 eura te 3.250 zbog ubacivanja predmeta u teren.

Oglasi

Kazna od 3.000 eura za susret na Grbavici protiv AEKA izrečena je zbog paljenja baklji. Rok za plaćanje kazni je 90 dana od dana objave.

Disciplinska komisija UEFA-e nije štedila ni protivnike Veleža pa je tako Elfsborg zbog propusta na domaćem terenu sa 13.750 eura uz upozorenje zbog slabe organizacije utakmice i manjka zaštitara na stadionu.

AEK je prošao još gore. Grci su za domaći susret zbog nepropisnog ponašanja ekipe (4.500 eura), paljenja baklji (7.500) i upotrebe lasera prema igračima Veleža (8.000) kažnjeni sa čak 20.000 eura.

Oglasi

Klub iz Atine je i zbog neprimjerenog ponašanja svog tima na stadionu Grbavica kažnjen sa 3.500 eura pa ja tako AEK osim ispadanja od Veleža prošao i sa kaznom od 23.500 eura.

Interesantno da se preostale dvije domaće utakmice Veleža protiv Colerainea i Elfsborga uopšte nisu našla pod istragom, pa se u mostarkom klubu nadaju da će se taj trend nastaviti i u bh. takmičenjima, posebice nakon bacanja petarde u duela sa Slobodom.

Upravo ispad neodgovornog pojedinca je izazvao i blagi zemljotres u Veležu jer je Šemsudin Hasić podnio ostavku na funkciju predsjednika. Nekoliko dana kasnije ostavka nije prihvaćena pa je Hasić postao prvi čovjek Rođenih.

U Veležu su već poduzeli određene mjere koje će se početi primjenjivati od utakmice sa Leotarom.

"FK Velež će od subotnje utakmice protiv Leotara (kao dio provođenja odredbi za organizaciju utakmica pod okriljem UEFA-e), uvesti određene promjene u sistemu ulaska na stadion.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stoga, molimo Vas da obratite pažnju na oznake koje će upućivati prema tribini i sektoru za koji posjedujete ulaznicu.

Također, molimo Vas da se pridržavate svih anti-COVID mjera propisanih ili preporučenih od strane nadležnih institucija. Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji", u petak je saopšteno iz mostarskog kluba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Mostarska seljanija
0 8
Realist
Beklje i druga pirotehnička sredstva se nebi trebali kaznjavat sve dok ne budu ubacene u teren, jer baklja na tribini je dio navijacke kulture, a za ubacivanje na teren trebaju se pisat kazne.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi