Hasanović ne igra na Grbavici, no svojom porukom je motivisao saigrače!

Sigurno će mnogo nedostajati Rođenima

Hasanović ne igra na Grbavici, no svojom porukom je motivisao saigrače!

S. Mlaćo
U FK Velež spremni su za današnji revanš meč polufinala Kupa naše zemlje protiv FK Željezničar.

Rođeni dolaze na Grbavicu sa golom prednost (0:1), a svakako veliki problem će im biti neigranje veziste Dine Hasanovića. Hasanović se povrijedio na gostovanju u Tuzli protiv FK Tuzla City i još uvijek nije poznato koliko ga neće biti na terenu.

Hasanović je poznat kao velika 'radilica' na terenu, bez pardona prema rivalima i jasno je da mnogo znači za ekipu.

Danas ga neće biti, ali putem Instagrama pružio je podršku saigračima i dao im joć veći motiv da danas izbore novo finale.

Nikad, ali nikad, ne podcjenjuj srce šampiona“, napisao je Hasanović uz fotografiju sa medaljom osvajača Kupa prošle sezone kada je Velež u finalu nakon penala bio bolji od FK Sarajevo.

Hasanović je Kup BiH osvajao i sa FK Željezničar, te se sada nada će u finalu protiv gradskog rivala Zrinjskog imati priliku da ponovo podigne trofej osvajača Kupa.

Oglasi

Današnji meč najavio je i trener Mostaraca Nedim Jusufbegović koji je otkrio i određene probleme u igračkom kadru.

"Ne treba reći da će biti zahtjevno i teško i da ta prednost ako ne budemo pravi neće značiti ništa. Idemo na stadion za koji je neko lijepo jednom rekao gore kada dođete odmah gubite 1:0. Mi ćemo se postaviti kao da je 0:0 i tako ćemo igrati. Samo nekom odbranom nećemo moći ostvariti dobar rezultat. Morat ćemo da odigramo dosta pametno i sigurno nešto pokušati učiniti prema naprijed", rekao je Jusufbegović i dodao.

"Dobili su novog trenera, stigla je neka nova energija, kolega kojeg jako puno cijenim. Naravno, da sam cijenio rad i smatram da će se on osjetiti i u daljnjem periodu kolege Mulalića, tako da sve ono gdje bi oni trebali da dobiju dodatni impuls pored neke atmosfere da svakako im ova promjena trenera može donijeti bolju formu i igru".

Jusufbegović se osvnuo i na probleme s povredama koje ima pred meč protiv Željezničara.

"Dino Hasanović sigurno ne igra pored ranije povrijeđenih Blagojevića i Bajrića. Halilović je rovit, Pavić, Muminović, Anđušić, Ćuković također. Sve su to veliki upitnici, ne znamo šta će se desiti i od svih njih na šta će to ličiti.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Međutim, ono što imamo što je zdravo apsolutno imamo puno povjerenje u ekipi. Imamo mi još nekih unutrašnjih problema pored ovih povrijeđenih, ali ovo što imamo sigurno mogu da odrade svoj posao kvalitetno s puno želje i entuzijazma za prolaz i ako se budemo tako ponašali ostvarit ćemo taj rezultat", dodao je trener Rođenih.

Glavni sudija današnje utakmice koja počinje od 18:30 sati će biti Dragan Petrović iz Banjaluke, dok su njegovi pomoćnici Arnel Novalić (Doboj) i Radislav Kačavenda (Gradiška). Četvrti sudije je Miloš Gigović također iz Gradiške.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi