FK Željezničar otkrio kakvi se radovi izvode na Grbavici: "Odluku je donio Komitet za takmičenje"

Navijači Veleža će biti na stadionu

FK Željezničar otkrio kakvi se radovi izvode na Grbavici: "Odluku je donio Komitet za takmičenje"

Admin Čaušević

FK Željezničar je utorak navečer izdao saopštenje povodom odluke Komiteta za takmičenje da se dozvoli dolazak navijača FK Velež na revanš susret polufinala Kupa BiH.

Iz Zvorničke 27 koja bi se od srijede trebala zvati Bulver Ivice Osima je saopšteno kakv vrsta radove se izvodi na stadionu Grbavica i zašto Željezničar nije u mogućnosti obezbijediti adekvaten uslove za gostujuće navijače.

Kako seu naveli na prostoru kod sjeverne tribine gdje su inače smješteni gostujući navijači izvode se radovi vodovodne mreže na koje Željezničar ne može uticati.

"Kao odgovoran sportski kolektiv, FK Željezničar je dana 10.04.2023. godine poslao obavijest MUP-u Kantona Sarajevo, da se na Stadionu Grbavica izvode radovi na sanaciji vodovodne mreže, te da isti neće biti završeni do odigravanja polufinalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine, zbog čega Klub nije u mogućnosti obezbijediti adekvatne uslove za prijem, siguran ulazak na stadion i boravak gostujućih navijača.

Naime, na dijelu ulaza za gostujuće navijače, kao i cijelom dužinom sjeverne tribine prema zapadnoj tribini Stadiona Grbavica vršeni su iskopi vodovodne mreže, tako da se oko stadiona, na samim ulazima još uvijek nalazi veliki broj kamenica i drugih tvrdih predmeta.

Iako smo kao sportski kolektiv dužni obezbijediti sigurne uslove za boravak gostujućih navijača, zbog činjenice da se radovi ne izvode u organizaciji Kluba, te da ne možemo uticati na sanaciju terena oko stadiona, smatrali smo obaveznim obavijestiti nadležne organe, kao i sportske prijatelje FK Velež, da Klub nije u mogućnosti obezbijediti adekvatne uslove za siguran prijem i boravak gostujućih navijača.

Oglasi

Iako smo očekivali odgovornost u ponašanju svih nadležnih organa, jer bi sigurnost gledalaca trebala biti na prvom mjestu, Komitet za takmičenje NS/FS BiH je dana 18.04.2023.godine donio zaključak kojim se FK Željezničar obavezuje da obezbijedi prijem navijača FK Velež na stadionu Grbavica", saopšteno je iz Željezničara.

U utorak je stigla vijest da će Red Army prisustvoti susretu na stadionu Grbavica, a očekuje se dolazak oko 200 navijača mostarskog kluba.

Ranije je Upravni odbor Rođenih u saopštenju poručio da neće doći na utakmicu ukoliko se navijačima njihovog kluba ne omogući prisustvo.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjećanja radi, u prvom susretu igranom u Mostaru nije bilo navijača Željezničara jer nisu željeli da budu tretirani kao životinje zbog uslova na gostujućoj tribini.

Velež je prvi duel dobio sa 1:0, s obzirom na dešavanja posljednjih 15-ak dana nema sumnje da će atmosfera na utakmici koja se igra u srijedu od 18:30 biti poprilično uzavrela.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Ma neka dodzu zgaziti ih nigama da valja molim upravu da ih smjeste da im nadzu mjesta na juznoj tribini
2 4
SonPen1946
Pijacari iz vrapcica.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi