Novi odlazak iz Veleža: Rođeni ostali bez napadača

Nedim Hadžić nije više član mostarskog kluba

Novi odlazak iz Veleža: Rođeni ostali bez napadača

H. Zilić

Dosta promjena će biti u redovima Veleža ovo ljeto. Nakon odlaska Samira Zeljkovića i Harisa Ovčine, klub je potvrdio rastanak sa još jednim fudbalerom.

Napadač Nedim Hadžić neće više nositi dres FK Velež.

Povom ove odluke, FK Velež je izdao saopštenje za javnost koje prenosimo u cijelosti.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je dogovoren sporazumni raskid saradnje sa našim dosadašnjim fudbalerom Nedimom Hadžićem.

Nedim Hadžić je rođen 19. marta 1999. godine u Sarajevu. Prve fudbalske korake napravio je u Akademiji FK Sarajevo, da bi se potom priključio i prvom timu Bordo tima.

Karijeru je zatim nastavio u juniorskoj selekciji portugalskog Leixões SC, da bi se potom vratio u BiH u FK Mladost Doboj Kakanj. U BiH je pored pomenutih klubova nastupao i za FK Sloboda Tuzla, kao posudba NK Slaven Belupo.

Oglasi

Pored toga, važno je istaknuti da je nastupao za omladinske U15, U17, U19 i U21 fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U dresu Rođenih odigrao je ukupno pet utakmica, u kojima je postigao jedan pogodak.", stoji u saopštenju FK Velež.

U Mostaru se još čeka na neka zvučna pojačanja i vidjet ćemo šta naredna dva mjeseca donose.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je prošle sezone poražen u finalu Kupa Bosne i Hercegovine od Zrinjskog, a ni kroz prvenstvo nije izborio nastup u Evropi.

Nema sumnje da ćemo u novoj sezoni gledati potpuno drugačiji tim Veleža, a Uprava će maksimalno raditi da Rođeni i naredne sezone imaju konkurentan tim u borbi za Evropu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alenizmostara
Ja veću šlapu u životu nisam vidio !
2 0
user1674297497
Klasičan primjer preranog odlaska u inostranstvo,mogao je bolje definitivno, samo da je ostao u Sarajevu još koju godinu umjesto odlaska u Portugalac,isto kao i onaj stožer Sadiku Rijad,unistise karijere
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi