Kakav dan u Mostaru: Velež se zahvalio još dvojici fudbalera

Odlasci ne prestaju

Kakav dan u Mostaru: Velež se zahvalio još dvojici fudbalera

E. Oštraković

Odlasci iz FK Velež se nastavljaju. Nakon što su ranije klub napustili brojni igrači, iz Veleža su potvrdili još dva odlaska.

Naime, iz Veleža su svoje navijače, ali i javnost obavijestili da su ugovori sa Ardonisom Mućajem i Lejsom Pličanićem istekli, te da neće biti produženi.

Ardonis Mućaj rođen je 10. oktobra 2003. godine u Prizrenu, Kosovo. Prve fudbalske korake napravio je u omladinskom pogonu FK Olimpik, da bi potom karijeru nastavio u omladinskim selekcijama FK Željezničar, u kojem je dobio priliku postati i član prvog tima.

Ističemo da je Mućaj u svojoj karijeri nastupao i za omladinsku U19 selekciju Bosne i Hercegovine. Za Rođene je odigrao ukupno osam utakmica, u kojima je upisao jednu asistenciju u prvoj prvenstvenoj utakmici FK Velež na novom terenu stadiona Rođeni.

Lejs Pličanić rođen je 3. februara 2002. godine u Zagrebu, Hrvatska. Po vokaciji je igrač ofanzivnog reda.
Nastupao je za NK HAŠK, NK Nur, NK Hrvatski dragovoljac, NK Mladost iz Petrinje, te za NK Ravnice. Važno je istaknuti da je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine u omladinskim selecijama: U19, U18 i U17.

Ranije su Veleža napustili Zeljković, Bogdanović, Walace i Ovčina, a danas su digli sidro i Blagojević, Pavić i Karamarko.

Oglasi

Osim toga posudba je istekla Tinu Blažu Laušu, te se on vraća u Hajduk.

Podsjetimo, FK Velež nije izborio Evropu, iako su Rođeni do samog kraja bili u igri na dva fronta.

U prvenstvu su na kraju završili kao šestoplasirani, dok su u finalu Kupa BiH poraženi od HŠK Zrinjski sa 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno ne mogu biti zadovoljni, ali navijači se sada nadaju i prvim pojačanjima.

Vjeruje da će se Velež i naredne sezone boriti za sami vrh tabele.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676983629
Pitajte Senui Kevelja tko je doveo ove fudbalske levate,sve su prilike da je ovaj došao zajedno s Hurdom da uništi Velež.Treba okrenuti grad naopako o vratiti godsp.Hasića zajedno sa bivšom upravom pošto je to izgleda jedini način opstanka i napredak kluba.
3 0
SonPen1946
Ko zadnji ode, samo nek svjetlo ugasi.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije