Jerko Leko među najozbiljnijim kandidatima za trenera FK Velež
Foto: Josip Bandic / CROPIX

Hrvatski stručnjak

Jerko Leko među najozbiljnijim kandidatima za trenera FK Velež

Adnan Beganović

Nekadašnji hrvatski reprezentativac i najdugovječniji trener Prve HNL Jerko Leko je jedan od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje Veleža.

Nakon raskida saradnje sa Deanom Klafuričem, čelnici Veleža su krenuli u potragu za njegovim nasljednikom.

Mnogobrojna trenerskA imena se povezuju sa Rođenim, a neslužbene informacije govore i da je bivši hrvatski reprezentativac Jerko Leko jedan od kandidata.

44-godišnjak je već tri godine na klupi Jaruna, a prethodno je kraći vremenski period radio u zagrebačkoj Lokomotivi i Hrvatskom Dragovoljcu.

Četiri godine je Leko proveo kao trener U19 ekipe Lokomotive s kojom je bilježio jako dobre rezultate.

Ekipu Jaruna Leko je vodio u 96 utakmica i ima učinak od 35 pobjeda, 23 remija i 38 poraza.

Oglasi

Leko je samo jedan u nizu kandidata za novog trenera mostarskih Rođenih i vidjet ćemo ko će na kraju preuzeti užarenu klupu ovog tima.

Novi trener biće imenovan večeras i ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđene biće to Leko.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On će povest Velež u jako težak evropski izazov. Rođeni će nastupati u prvom pretkolu konferencijske lige i rival im je Inter Escalades iz Andore.

I dok su u ovom dvomeču apsolutni favoriti Rođene u 2. pretkolu čeka grčki velikan AEK i to će biti sasvim sigurno veliki izazov za bh. tim.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1718737743
Sve vam smeta ko se kod spominje. Ko je znao za dudica ko je znao za klafurica pustite ljude nek rade gdje se god navijaci mjesaju nije dobro.
5 0
Kazo33y
Jerko Leko je jedan veliki gospodin i nogometni znalac. Škola Dinama i hrv reprezentacije. Dobro došao pajdo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi