FK Velež ponudio NK Jedinstvo novu utakmicu

Saopštenje mostarskog kluba

FK Velež ponudio NK Jedinstvo novu utakmicu

Nakon meča Veleža i Jedinstva protekle subote, gosti su bili razočarani dijeljenjem pravde glavnog sudije Ismeta Ibrahimkadića iz Tešnja.

Rođeni su slavili 2:0, te zadržali četiri boda prednost nad Olimpikom, a jučer je ustanovljeno da je Ibrahimkadić napravio veće propuste, te zbog toga dobio negativnu ocjenu od kontrolora suđenja.

Ibrahimkadić će sada na 'hlađenje', a tim povodom danas se oglasio FK Velež.

"Nakon utakmice 18. kola Prve lige FBih između FK Velež i NK Jedinsvo, odigrane 16.03. 2019. godine, te nakon odluke Komisije za suce i suđenje NS FBiH i natpisa pojedinih medija, FK Velež želi da se obrati sportskim prijateljima iz Bihaća, NS Federacije BiH, te široj javnosti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež teži regularnosti takmičenja i jedan od onih klubova koji želi svojim vlastitim angažmanom dati doprinos podizanju kvaliteta i regularnosti prvenstva. Shodno odluci Komisije za suce i suđenje NS FBiH, konstatovano je da je došlo do propusta na navedenoj utakmici, zbog čega je donijeta odluka o suspenziji glavnog suca, Ibrahimkadića.

Ako naši sportski prijatelji iz Bihaća smatraju da su u subotu na stadionu Rođeni oštećeni i da nisu imali sve uslove za igru, mi smo im spremni ponuditi odigravanje nove utakmice u terminu koji im odgovara ili kojeg organi Saveza odrede, a sve u cilju podizanja regularnosti takmičenja i želi da se konačan plasman određue isključivo na fubalskom terenu pod jednakim uslovima za sve aktere", stoji u saopštenju FK Velež.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nemozetako
Najposteniji klub uz Sarajevo i Tosk u drzavi, ako sam koga zaboravio halalite. Ovo sve hem krade hem laze hem plasticno
26 2
mosaljozemosaplavo
oni sad satro nude novu utakmicu do koje nece doci jer se zna za koga savez lobira a za koga ne
0 25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi