Osim i Haskić najavili sutrašnji evropski izazov Veleža
Osim i Haskić

Vjeruju u veliku podršku navijača, oprezno ulaze u meč

Osim i Haskić najavili sutrašnji evropski izazov Veleža

S. Mlaćo
U FK Velež spremni su za prvi meč 2. pretkola Konferencijske lige protiv Hamrun Spartansa s Malte.

Meč se igra sutra na stadionu Grbavica, a danas je održana zvanična press konferencija Mostaraca, a zatim će izabranici Amara Osima održati i posljednji trening.

Medijima su se obratili upravo Osim te sjajni napadač Nermin Haskić.

“Očekujemo dobar ambijent, bolji teren nego kakvi su oni gdje smo igrali. Očekujem da ekipa pokaže sličan način igre i motivaciju te angažman kao što je to bilo prošle godine u Evropi. Ako budemo na tom tragu, imamo dobro šanse. Dva meča se igraju, potrebna je borba, znanje...“, kazao je Osim.

Riječ je dobio Haskić.

“Dobra energija je na treningu, to trebamo da prenesemo na utakmicu. Biće to drugačije nego u Posušju... Vidjelo se sinoć na treningu da nam ovaj teren leži i zaista je milina igrati ovdje. Tu energiju treba da prenesemo na utakmicu“.

Oglasi

Naredna pitanja novinara odnosila su za šefa struke Mostaraca

Ponovo ste na Grbavici, kakav je osjećaj gospodine Osim?

“To me pitajte kada bude prvenstvena utakmica. Iskreno, to mi nije bitno. Ovdje se osjećam komotno. Ne gledam to danas da sam trener drugog kluba, fokusiran sam na utakmicu sutra“.

Koliko poznajete sutrašnjeg protivnika?

“Igrali su nedavno utakmice i to je relevantno. Ovdje utakmice su nešto što je svježe i ubijeđeni smo da će igrati u sličnom sastavu. I oni će gledati našu utakmicu prije četiri – pet dana. Mi smo u maloj prednosti, gledali smo njihove dvije utakmice, a oni našu jednu“.

Oglasi

Igrački kadar?

“Neće biti puno promjena u odnosu na Posušje. Nema logike da mijenjaš poslije utakmice u kojoj si vidio i pozitivne stvari. Pravila u BiH i Evropi nisu ista, pa će biti nekih korekcija“.

Kakav Velež mogu navijači očekivati sutra?

“Nećemo krenuti k'o sivonje... Moraš vidjeti kako vladaju loptom, prostorom... Iz utakmice koje smo gledali smo vidjeli da moramo biti agresivniji od ekipe iz Armenije. Maltežani su tada pokazali želju, pozitivnu 'bezobraštinu', te su zasluženo slavili. Ako budemo pasivni ko tim iz Armenije, imat ćemo problema“.

Publika će sigurno doći u velikom broju  podržati Rođene.

“Oni nisu navikli na to. Nisu navikli na naš ambijent“.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Da li ste vi mislili da će Alashkert proći dalje sutrašnjeg rivala?

“Bio je favorit Alashkert. Imaju evropsko iskustvo, bili su prvaci. Kada pogledaš njihove dvije utakmice, nema tu prigovora. Tim s Malte je pokazao da je bolja ekipa“, dodao je Osim.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mackintosh
E moj Amo al se nagradi odabirom kluba i dalje ne shvacam sta ti je to trebalo u zivotu...
1 7
Mostarac94
Forza Velež !
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi