Velež se priprema na Kupresu: Čanadi donio novu energiju, vraćaju se dva igrača

Rođene uskoro očekuju evropske utakmice

Velež se priprema na Kupresu: Čanadi donio novu energiju, vraćaju se dva igrača

Haris Zilić

FK Velež trenutno se priprema na Kupresu, a Rođene uskoro očekuju i prve zvanične utakmice, riječ je o dvomeču prvog pretkola Konferencijske lige protiv ekipe Inter Escaldes iz Andore.

Prvi susret na rasporedu je u srijedu 10. jula na stadionu Grbavica u Sarajevu, a revanš se igra u četvrtak 18. jula u Anodri.

Rođeni vrijedno treniraju, ekipi se prije nekoliko dana pridružio i novi trener Damir Čanadi, tako da protiče sve u pozitivnom ozračju.

"Imamo malo vremena do prve utakmice, ide test protiv Šibenika. Trenirali smo s ekipom koja je tu, moramo sklopiti od iduće nedjelje ekipu koju želimo, bit će još transfera", rekao je Čanadi i dodao:

"Imamo dobru svlačionicu, momci odlično rade. Nedostaje nam kvaliteta, izgubili smo šest, sedam dobrih igrača, imamo tri povrijeđena igrača, nedostaje nam osam devet igrača, ali moramo raditi s onim što imamo."

Rano je govoriti za neke analize, istakao je Čanadi.

Oglasi

"Imali smo taktički trening da nešto isprobamo da vidimo kako neke stvari igračima leže. S ekipom koju sad imamo možemo odigrati dosta dobro. Vidjet ćemo nakon prve utakmice kako će to izgledati."

O povredama i zdravstvenom biltenu u ekipi govorio je kondicioni trener FK Velež, Tomislav Jurković.

"Pripreme idu dobro, sve ide po planu, pridružio nam se i novi trener. Prilagodili smo se brzo. Što se tiče uslova na Kupresu, malo je svježije i puno bolji uslovi nego u Mostaru", rekao je Jurković i dodao:

"Imamo neke igrače koji su vukli povrede od prošle sezone to su Lohan i Oreč, uskoro će trenirati s ekipom normalnim tempom. Što se tiče novih povreda, Haksić ima lakšu povredu, Edo je slomio ruku protiv Hajduka možda je to najveći problem što se tiče povreda trenutno."

Oglasi

Svoje utiske tokom priprema podijelili su i prvotimci Veleža Asmir Suljić i Mihael Mlinarić

"Tu smo sedam dana, sa novim trenerom smo pet dana, sve je u najboljem redu, imamo odlične uslove na Kupresu. Ekipa je prihvatila neku novu energiju od trenera i mislim da ćemo biti spremni za evropske utakmice. Novi trener donese novu filozofiju, energiju, mislim da će biti to sve kako treba", rekao je Suljić, dok je Mlinarić dodao:

"Stanje jako dobro, poslužilo nas je sve, imamo odlične uslove da radimo na sebi. Došao je novi trener, ima neke planove i na nama je da ih što prije usvojimo. Jedva čekamo evropske utakmice, radimo i fokusirani smo, bit ćemo spremni."

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Velež u julu očekuju evropske utakmice, a nova sezona WWin lige počinje 3. augusta.

Rođeni će danas saznati i raspored u novoj sezoni jer je u prostorijama NFSBiH na programu žrijeb za novu takmičarsku sezonu WWin lige.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibrahimbeg
Potpuni promašaj utakmice sa Hajdukom. Kakva je to prijateljska utakmica a ruke lome igraču.Ko god je zakazao ovu utakmicu treba da snosi odgovornost.Kakvo je to sada izmišljanje tople vode na treninzima.Zna se od postanky Velež ima svoj prepoznatljiv stil igre, ofanzivni.Samo posložiti igrače je vrlo bitno.Nekako stidljivo idu pojačanja. Još nije dobiven provjeren igrač, a za sedmicu Evropa.To je loš znak za klub, našao se trener kome treba jedna polusezona da upozna igrače Veleža i protivničke igrače. Sve je to ne odgovorno, onaj Klafurić je razgovarao o prelasku u Srbiju a trener Veleža.Kako ima ošteta ili kazna za igrača treba biti isto tako i za trenera.Treba pratiti rad trenera i držati ga na oku.Svakoj zvjerki se ne može dati samostalnost a opasna zvijer.
0 0
Kazo33y
Da li je realno da govori da je momčad bez kvalitete i da ponižava tim govoreći da treba nove igrače? Primi se posla a ne kukanja , tek si počeo raditi !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi