"Pukla bomba" u Mostaru: Sporazumno su se razišli FK Velež i Dean Klafurić!

Iznanđujuće vijesti

"Pukla bomba" u Mostaru: Sporazumno su se razišli FK Velež i Dean Klafurić! · Ekskluzivno

Adnan Beganović

Fudbalski klub Velež i Dean Klafurić su sporazumno raskinuli saradnju. 

Kao bomba je prije nekoliko trenutaka u Mostaru odjeknula informacija da su se sporazumno i to na inicijativu hrvatskog stručnjaka razišli FK Velež i Dean Klafurić.

Ovu informaciju je upravo na press konferenciji potvrdio i prvi čovjek Rođenih, Senad Kevelj, a još uvijek nije poznato ko će hrvatskog stručnjaka naslijediti na klupi Veleža.

Treninge će do imenovanja novog šefa struke voditi članovi stručnog štaba Samir Merzić i Avdo Kalajdžić, a nezvanične informacije govore da bi do petka trebao biti imenovan novi trener.

Klafurić debitovao pobjedom u Konjicu

Dean Klafurić je u Velež stigao na početku prošle sezone. Debi na klupi Veleža je imao u 7. kolu prvenstva u Konjicu gdje su Rođeni slavili rezultaatom 4:2.

Uspio je Klafurić sa Veležom izboriti nastup u Konferencijskoj ligi, a opći je dojam, da je dosta dobro s klupe predvodio Rođene koji su na kraju seztonu okončali na 3. mjestu tabele iza Borca i Zrinjskog.

Oglasi

Ukupno je Klafurić vodio Velež na 32 službena meča. Pod njegovim vodstvom su Rođeni upisali 16 pobjeda, sedam poraza i devet remija uz ukupnu gol razliku 55:33.

Najubjedljiviju pobjedu je Velež sa Klafurićem na klupi ostvario u Kupu Bosne i Hercegovine, odnosno u šesnaestini finala ovog takmičenja kada je u Visokom sa 6:0 savladao domaću Bosnu.

U prvenstvu su Rođeni sa Klafurićem na klupi u dva navrata slavili sa po četiri razlike i to oba puta na gostujućim terenima. U Gabeli su savladali GOŠK sa 4:0, a u Tuzli su u posljednjem susretu prvenstva bili bolji od domaćeg Tuzla Cityja rezultatom 5:1.


Što se tiče poraza, nije ih bilo mnogo u Klafurićevoj eri. U dva navrata su Rođeni izgubili po 3:0 i to od Zrinjskog i Sarajeva.

Oglasi

Klafurić je u dosadašnjoj karijeri između ostalog vodio i mađarski Honved, hrvatske Slaven Belupo i Goricu, pa zatim poljsku Legiju s kojom je osvojio prvenstvo i Kup.

Nedavno je u intervjuu za SportSport.ba govorio o Veležu, bosanskohercegovačkom prvenstvu i mnogim drugim stvarima.

"Moja predodžba o bh. nogometu je bila na nivou od prije tri godine kada sam zadnji puta opservirao klub sa kojim sam pregovarao. To je što se tiče pogleda izvana, ali također nisam bio dovoljno informiran i nisam pratio ligu ozbiljnije pa sam imao i predrasude koje su bile na osnovu informacija koje čujete od ljudi iz nogometnog svijeta i javnog mijenja.

Danas nakon provedenih osam mjeseci u Veležu moje mišljenje je drugačije ponajprije na osnovu osobnih impresija, ali i činjenici da se promjenilo nekoliko bitnih stvari koje su utjecale na kvalitetu lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ponajprije tu mislim na puno bolje terene, dakle uvjete za igru što je u biti i najvažnije za kvalitetu nogometa i na odluku da se igrači iz prostora ex Jugoslavije ne smatraju strancima. Dakle, liga je u ekspanziji.

Stekao sam dojam da je HNL uzor model koji se prati. Liga ide po meni već uz bok sa Slovenijom, a puno je značilo i prvi puta sudjelovanje Zrinjskog kao bh. predstavnika u grupnoj fazi Konferencijske lige uz ovo što sam već naveo", između ostalog je istakao Klafurić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Ne zanima me šta je bilo al da su komsije dobro izgledali dok ih je on vodio sigurno jesu...
11 3
SonPen1946
Kakve veze imaju vrapcici sa Mostarom? U svakom slucaju ide raspad pijacara.
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi