FK Velež remijem okončao pripreme u Turskoj

Fajić jedini strijelac za Rođene

FK Velež remijem okončao pripreme u Turskoj

S. Mlaćo

Prijateljskom utakmicom protiv Sibira nogometaši Veleža okončali su pripreme u Turskoj.

Naime, Rođeni danas remizirali 1:1.

FK Velež je meč počeo u sastavu: Bogdanović – Dario, Zvonić, Mrgan, Mešanović – Ćosić – Lukas, Behram – Cvijanović, Brandao – Fajić.

Rođeni su poveli golom Fajića u 12. minuti, koji je iskoristio grešku odbrane Sibira. Nakon toga, priliku da se upišu u listu strijelaca imali su Brandao i Behram, ali bez uspjeha.

Veliki dio prvog poluvremena prošao je u ravnopravnoj igri, Sibir je igrao čvrsto i agresivno, dok su Rođeni brzim protokom lopte pokušavali zaprijetiti. Do kraja poluvremena veliku priliku imao je Dario, koji je pretrčao skoro cijeli teren, ali je vjerovatno umor učinio svoje u trenutku kada je trebao matirati golmana. Tako se na poluvrijeme otišlo rezultatom 1:0 za Rođene.

Početkom drugog poluvremena izvršene su dvije izmjene u jesenjeg prvaka Prve lige FBiH. Umjesto Mrgana i Lucasa u igru su ušli Kuduzović i Zeljković. Sibir je držao više loptu u nogama, dok je Velež prijetio nakon osvojene lopte. Cvijanović je imao priliku, ali bez promjene rezultata.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Malo bolja igra Sibira u drugom poluvremenu im se isplatila u 63. minuti, kada su poravnali rezultat. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, tako da je završeno remijem, 1:1.

Velež se sutra vraća kući gdje će nastaviti sa pripremama za drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zvatic
Sad kuci svojoj sinovi nasi. Mostar,..Velez ..RAja i Neretva hladna.
2 0
*p!p!t@*
Bravo Rođeni!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti