Igrači iz Sjeverne Irske se nigdje nisu osjećali kao na Grbavici zbog "luđačkih" uslova

Objasnili su i zašto

Igrači iz Sjeverne Irske se nigdje nisu osjećali kao na Grbavici zbog "luđačkih" uslova

Admin Čaušević

Velež je poslije 33 godine igrao evropski meč i to na stadionu Grbavica. 

Rođeni su dočekali Coleraine iz Sjeverne Irske u prvom pretkolu Konferencijske lige te su poslije preokreta stigli do pobjede sa 2:1 i stekli važnu zalihu pred revanš susret.

Coleraine je poveo ranim golom Bena Dohertyja, dok je preokret Rođenim donio Brandao sa dva gola iz penala. Mostarci su čak 31 put šutirali prema protivničkom golu i bili su bolji rival.

"Nismo znali puno o protivniku, znali smo da neće biti lako, nikad nije lako u evropskim utakmicama, znali samo da su dobri u prekidima, da strpljivo grade igru i da imaju nekoliko igrača na koje treba obratiti pažnju, znamo i mi svoju snagu, pokušali smo to implemetirati", rekao je Doherty na početku razgovora za zvaničnu stranicu.

"Znali smo da će biti vruće, mislim da je to utjecalo na utakmicu, odradili smo svoj dio u prvoj utakmici, vidjet ćemo kako će biti u revanšu.

"Rano smo postigli gol, uspjeli smo im utišati navijače na 30-ak sekundi, treba biti iskren i priznati da su napravili sjajnu atmosferu."

Oglasi

U četvrtak je u Sarajevu bilo izuzetno vruće kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Temperatura je iznosila 38 stepeni. Doherty se požalio da nikada do sada nije igrao u takvim uslovima.

"Uslovi su bili luđački, ovo je definitivno najveća temperatura na kojoj sam igrao. Još je nekoliko igrača to reklo. Nije se lako naviknuti."

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Revanš susret se igra 15. jula na Mourneview Parku u Lurganu, također neutralnom terenu.

"U revanšu će biti drugačija utakmica, mislim da će nam teren više odgovorati, teren je na Grbavici bio dobro natopljen, imali su posjed lopte... Sigurno ćemo im u revanšu otežati posao", završio je Doherty.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Al stvarno, perete vise svi o vrapcicima jbt.
3 22
Samoiskreno
Pustite vise seljake pored Mostara MOSA FKS 1946
0 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi